Muğla'nın Şifalı Otları

Devetabanı, turp otu, labada, ebegümeci gibi faydaları saymakla bitmeyen yüzlerce ot Muğla'da yetişiyor. Mevsimine göre toplanan otlar temizlenip, ayıklandıktan sonra kimi zaman pişirilerek kimi zaman çiğ haliyle derin dondurucularda depolanıp yıl boyu tüketiliyor. İşte Muğla'lıların kuşaktan kuşağa aktardıkları lezzetli otlar ve yemekleri...

  • 4138

Ege mutfağı denilince akla ilk gelen şifalı otlarla yapılan yöresel yemekler oluyor. Yöresel lezzetlerin ilk sırasında yer alan devetabanından turp otuna, labadadan ebegümecine kadar yüzlerce ot Muğla'da yetişiyor. 

Kırlarda, çayırlarda ve sahilde yetişen otlar, yüzlerce yıldır yemek olarak tüketiliyor. İşte Muğla'lıların sofradan eksik etmediği lezzetli otlar ve yemekleri. Muğla ve İlçelerinde turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği otlar, restoran ve lokantaların yanı sıra Muğla'lıların sofralarının da vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Muğla'da yetişen yüzlerce ot çeşidi arasında devetabanı, labada, ebegümeci, kazayağı, gışıyak, acıca, turp otu, zemperlik (gelincik), dallampa veya dalleme (papatya sapı), tilki otu, gara gazıyak, sarı ot, kişniş, iğnelik, çeti otu (karahindiba), dılan (ısırgan otu) ön sıralarda yer alıyor.

Bakmadan Geçme