Muğla'nın Düğün Lezzetleri Kültürleri Kaynaştırdı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 4. Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali ile kentin kültürel mirasını dünyaya tanıttı. Festival renkli etkinlikler ve dünya mutfaklarıyla göz doldurdu.

Timur Kocabıçak: “Düğün Yemekleri Festivali Her Geçen Yıl Büyüyerek Yol Alıyor”
Muğla Gastronomi Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Milli Şef Timur Kocabıçak, “Bu sene 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Uluslararası Muğla Düğün Yemekleri Festivali her geçen yıl büyüyerek yol alıyor. Katılımcı sayısı sürekli artıyor. Bu tarz festivaller Muğla kültürünün tanıtılmasında önemli bir rol üstleniyor. Geleneksel kültür maalesef dış etkilerden dolayı yavaş yavaş unutuluyor. Bizim bunları unutturmamamız lazım. Düğün yemekleri bizim için çok değerli. Destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Günay Karataş: “Her Şeyi Emeğimle Yaptım”
Festivalde stant açan üretici Günay Karataş, “Birçok ilçeden gelip standımızı ziyaret ettiler. Standımızda ki her şeyi kendi emeğimle yaptım. Muğlamızın meşhur yemeklerini hazırladım” diye konuştu.
Semiha Örge: “Festivali Gezmeye Geldik ve Çok Beğendik”
Festivalin uluslararası olduğunu kaydeden Semiha Örge, “Ankaralıyım ama Akyaka’da yaşıyorum. Festivali gezmeye geldik ve çok beğendik. Uluslararası bir festival olmuş. Yunanistan’ın Almanya’nın tatlarını denemiş oldum” ifadelerini kullandı.
Sevgi Topuz: “Önemli Olan Kültürü Yaşatmaktır”
Muğla’nın kültürünün yaşatılmasının çok kıymetli olduğuna değinen Sevgi Topuz, “İstanbul’dan Muğla’ya geleli 4 sene oldu. Muğla’nın kültürel değerlerini beğeniyorum. Böyle yöresel şenliklerin devamını diliyorum. Her şey deniz, kum değil. Önemli olan buranın kültürünü yaşatmaktır. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a bu festivali düzenledikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.
Behice Şellavcı: “Birlikte Çok Güzel Etkinlikler Yapacağımıza İnanıyorum”
Rodos Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği Başkanı Behice Şellavcı, “Nazik davetiniz için çok teşekkür ederiz. Umarım ilerideki yıllarda bu etkinlikler karşılıklı olur. Bizde sizleri Rodos’a Zeytin Festivaline bekliyoruz. Kendi şefleriniz ile bizim festivalimize katılmanız çok kıymetli olacak. Birlikte çok güzel etkinlikler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





