Muğla küllerin içinden yeniden doğuyor

Muğla'da yaz aylarında yaşanan yangın felaketinin izleri siliniyor. Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan ağaçlandırma projesi kapsamında toplam bin fidan toprakla buluştu. Etkinlikte konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 'Ağustos ayında büyük bir yangın felaketi yaşadık. Şimdi Marmaris ve Muğlamızın yangından etkilenen tüm ilçelerini eski haline getirmeye çalışıyoruz. Bu elimdeki fidan herkese umut olsun. Umutlar kararmasın umutlar yeşersin' dedi. 

  • 800
Muğla küllerin içinden yeniden doğuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Marmaris İlçe Örgütü tarafından Armutalan Mahallesi Mezargediği Mevkinde ağaç dikim projesini gerçekleştirildi. Ağaç dikim etkinliğine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy, partililer ve vatandaşlar katıldı.
BU FİDANLAR DOĞAYA CAN VERECEK 
CHP’li Mürsel Alban, eşi Nuray Alban ile birlikte ağaçlandırma alanına fidan dikti. Alban çifti daha sonra fidanlara can suyu verdi. CHP’li Alban, bu projeye katkı veren tüm doğaseverlere ve CHP Marmaris İlçe Örgütü’ne teşekkür ederek, “ Partimizin bu işe öncülük etmesinden mutluluk duyuyorum. Partimizin, ‘Yeşil Yelekli’ dediğimiz gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Buralar temmuz sonunda başlayıp, ağustos ayının ortalarına kadar yanan bölgeler… Yeşilimiz doğamız yok oldu. Canlarımız yandı. Ama bu fidanlar, bize can verecek” dedi. 
“Artık buralarda yangın olmasın. Doğa felaketleri olmasın. Bu alanlar kapkara, simsiyah alanlar değil yemyeşil alanlar olsun. Marmaris’e, Türkiye’ye bu yakışır” diyen Alban, şunları kaydetti:
“Biz buraları, ormanları nasıl büyüteceğiz, kaç yılda eski halini alacak onun hesabını yapıyoruz. Ama diğer yandan da Muğla’nın kıyıları yağmalanıyor. Bunlar üzücü. Muğla, Marmaris yaşanacak bir kent kalsın. Biz doğayı çevreyi koruyalım. Torunlarımıza miras bırakalım. Umutlar kararmasın, umutlar yeşersin.”


 

Bakmadan Geçme