• Haberler
  • Güncel
  • Muğla'da 'Yeşilden Maviye' Projesiyle Çocuklara Yüzme Eğitimi

Muğla'da 'Yeşilden Maviye' Projesiyle Çocuklara Yüzme Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların yüzme öğrenmelerine ve su güvenliği konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği 'Yeşilden Maviye – İlk Kulaç' projesini sürdürüyor.

“Köyden Kente Karne Hediyesi Yüzme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve yüzme eğitimi olanaklarına erişimi daha sınırlı olan çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de yeni beceriler kazanarak geçirmesi amaçlanıyor.

Yatağan Hasan Haşmet Işık Yüzme ve Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen eğitimlere şimdiye kadar Akgedik Mahallesi’nden 25, Yeşilbağcılar Mahallesi’nden 30, Gökpınar Mahallesi’nden 22, Yayla Mahallesi’nden 10 ve Yeşilköy Mahallesi’nden 10 olmak üzere toplam 97 çocuk katıldı.

Çocuklar Hem Yüzme Öğreniyor Hem Su Güvenliği Konusunda Bilinçleniyor

7-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen eğitimlerde temel yüzme becerilerinin yanı sıra su güvenliği ve güvenli yüzme konusunda da farkındalık kazandırılıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde havuzla ve yüzmeyle buluşan çocuklar, yaz tatilini hareketli ve eğlenceli geçirirken fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak yeni beceriler de ediniyor.

14 Temmuz’da başlayan ve 25 Ağustos’a kadar her salı devam edecek proje ile daha fazla kırsal mahallede yaşayan çocuğun yüzme sporuyla buluşturulması hedefleniyor.

Muhtarlardan Projeye Teşekkür

Yatağan Yeşilköy Mahalle Muhtarı Remzi Çay, “Özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklarımız için çok iyi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yayla Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal Yatak ise etkinliğin muhtarların talebiyle gerçekleştiğini belirterek, “Muhtarlar olarak talep ettik, Büyükşehir Belediyemiz talebimizi geri çevirmedi. Çocuklar çok sevindiler. Bu etkinliği bize ve çocuklarımıza sağladığı için Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gökpınar Mahalle Muhtarı Kudret Uçar da mahalleden 22 çocukla etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Çocuklarımız ilk kez böyle bir etkinliğe katılıyor. Dünyayı yeniden keşfetmiş gibi şaşkın ve mutlular. Biz de onların bu heyecanına ortak olduğumuz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

“Çocuklar Heyecandan Uyuyamadı”

Yayla Mahallesi’nden Songül Sinem Toprak, çocukların etkinliği büyük bir heyecanla beklediğini belirterek, “Çocuklar çok heyecanlı ve mutluydu. Neredeyse sabaha kadar heyecandan uyuyamadılar. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Gökpınar Mahallesi’nden Barış Gök ise kırsaldaki çocuklar için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Çocuklar buraya gelmek için can attılar. Köyde imkânlar kısıtlı olduğu için bu etkinlik çocuklara çok iyi geldi.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: “Kırsaldaki Çocuklarımızın İmkânlarını Artırmak İstiyoruz”

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukların yaşadıkları bölge nedeniyle sosyal ve sportif imkânlardan uzak kalmaması gerektiğini belirterek, “Muğla’mızın kırsal mahallelerinde yaşayan çocuklarımızın da kent merkezindeki çocuklarımızla aynı imkânlara ulaşmasını önemsiyoruz. ‘Yeşilden Maviye’ projemizle çocuklarımızı yüzmeyle buluştururken onların su güvenliği konusunda bilinçlenmelerini, sosyalleşmelerini ve güzel anılar biriktirmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim için en büyük kazanım. Muhtarlarımızla iş birliği içerisinde kırsaldaki çocuklarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

14 Temmuz’da başlayan ve 25 Ağustos’a kadar her salı devam edecek proje ile kırsal mahallelerde yaşayan çocukların yüzme sporuyla buluşması, su güvenliği konusunda bilinçlenmesi ve yaz tatillerini sosyal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesi amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!