Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi

Muğla'nın birçok ilçesinde yaşanan alt ve üst yapı sorunları devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerin değerlendirildiği 'Altınkent' temalı yarışmanın birincilik ödülü verildi. Vatandaşlar olmayan alt ve üst yapı için Büyükşehir Belediyesi'ne birincilik ödülü verilmesine tepki gösterdiler.

  • 7494
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’da her yağıştan sonra şehrin birçok yerinde alt ve üst yapı yetersizliğinden dolayı seller gidiyor. Yıllardır bu soruna bir çare bulamayan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında birincilik ödülü geldi.
“OLMAYAN HİZMETE NEYİN ÖDÜLÜ?”
“Altınkent” temalı yarışma ve birincilik ödülü ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından “30 Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı yarışmada finale Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Antalya, Aydın, Ankara ve Manisa Büyükşehir Belediyesi kalmıştı. Halk oylaması ve 20 kişiden oluşan bilim kurulu oyları sonucunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Golden City Awards 2020 Altınkent birincilik ödülüne layık görüldü.” ifadelerine yer verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerinden dolayı verilen birincilik ödülüne vatandaşlar hem şaşırdı hem de tepki göstererek, “Vatandaşa 2 aydır su veremeyen belediye başarı ödülü alıyor”, “Halk ekmek fabrikası mı yapmış, halk marketleri mi açmışta başarılı olmuş? 2 ton suya 26.79 lira aldığı için mi başarılı?”, “ Olmayan hizmete neyin ödülü bu?” diyerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e seslendiler. 

“BODRUM’UN SELİNİ SÜNGER HEYKELİMİ ÇEKECEK?”
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde sünger heykelinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, sünger heykelinin 2 yıllık zorlu bir süreçten geldiğini ifade ederek, "İşte bunları yaptıracağız. Bu paralar bunlar için harcanacak. O zaman anlam kazanıyor bu işler" sözlerini sarf etti. Başkan’ın heykel aşkı ve sözlerine karşı vatandaşlar, “ Her yağışta Bodrum’u basan sel suyunu, yaptığınız sünger heykeli mi çekçek?” diye tepki gösterdiler.
SİYASİLERDEN DE TEPKİ GELDİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı birincilik ödülüne bir anlama veremediğini belirten Muğla’nın Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerin ödülleri, yerelde yapılan anketlere göre verilmesi gerekir. Bu ödüle sanırım üç-beş elit vatandaş karar vermiş. Bu anket için keşke gelip birde Kavaklıdere halkına sorular sorulsaydı.” diye konuştu.

“MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UZAYA MI HİZMET ÜRETMİŞ?”
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’de, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin alt ve üst yapı için birincilik ödülü almasına tepki gösteren siyasiler arasında yer aldı. Gökmen, “Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin duyurduğu haber bizleri çok şaşırttı ama bir o kadar da güldürdü. Güya Muğla Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir arasında hizmet anlamında birinci seçilerek ödül almış.  Almış da bu ödülü acaba uzaya yaptığı hizmetler için mi vermişler! Öyle ya biz Muğla'da doğru dürüst herhangi bir hizmet göremiyoruz da! Gördüklerimiz; günlerce akmayan sular, plansız, toz, toprak içinde çalışmalar, delik deşik yollar, birçok noktadan denize bırakılan lağım suları, şehrin ortasında yıllarca sokağa akıtılan lağım suyu, berbat bir trafik kaosu, pislik içinde plajlar, hesabı verilemeyen harcamalar ve daha neler neler. Muğla Büyükşehir Belediyesi anlaşılan bu ödülü parasının gücüyle aldı. Zira parayı bastığınızda dünyanın en iyi hizmet üreten belediyesi ödülünü de alabilirsiniz! İnsanların aklıyla alay ettiğinizi sanıyorsunuz ya, biraz sosyal medyayı takip edin de nasıl alay konusu olduğunuzu görün! Yazık!” diye konuştu.
 

Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi
Muğla'da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi

Bakmadan Geçme