Muğla'da doğal afetler takip sistemi ve tarım sigortaları masaya yatırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Doğal Afetler Takip Sistemi (DATS) ve Devlet Destekli Tarım Sigortaları Tanıtım Eylem Planı, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla değerlendirildi.

Toplantıda paylaşılan verilere göre, Muğla’da yalnızca 2025 yılının ilk 6 ayında doğal afetler nedeniyle 63 milyon TL’lik tarımsal zarar meydana geldiği, bu kayıpların büyük kısmının dolu, fırtına ve aşırı yağış gibi meteorolojik olaylardan kaynaklandığı aktarıldı.
Toplantıda ayrıca, yeni geliştirilen sistemler ve sağlanan devlet destekleriyle üreticilerin yalnız bırakılmadığı mesajı verildi. Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Kamil Özdemir, çiftçilerin afet sonrası mağduriyet yaşamaması adına tüm imkânların seferber edildiğini belirtti.
Bakmadan Geçme





