Muğla'da deniz kaplumbağasının kırılan kabuğuna diş dolgusu uygulandı
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) deniz kaplumbağasının kırılan kabuğunun tedavisinde diş dolgusu kullanıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün desteğiyle caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası türlerinin popülasyon izleme ve koruma faaliyetlerinin sürdürüldüğü DEKAMER'de operasyon yapılan kaplumbağanın bir süre gözetim altında tutulacağı belirtildi.
Pamukkale Üniversitesi Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karakuş, Veteriner Hekim Emre Odabaşı ve görevli personel, tedavisi süren kaplumbağanın günlük bakımlarını gerçekleştirdikten sonra yüzme tankında rutin hareketlerini izledi.
Bakmadan Geçme





