Muğla'da çocuklara yönelik sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara yönelik sosyal uyum ve sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.

  • 436

Muğla'da çocuklara yönelik sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor

16 Haftalık bir programda sosyal uyum eğitmenleri ve sportif alanda çocuklar yeteneklerini keşfediyorlar. Çocukların farklı okullardan katılım sağlamaları akran grupları arasındaki iletişim ve karşılıklı takım halinde çalışmalarına imkan sağlıyor. Aynı zamanda aileler arasında oluşan iletişim ile de aileler arasında sosyal bir ortam oluştuluyor. Sosyal uyum modüllerinde akran zorbalığı ve ergenlik gelişim dönemleri ile bilgilendirme yapılarak aynı zamanda oyunlarla ve etkinliklerle öğrencilerin kendilerini tanımalarına ve sosyalleşmelerine katkı sağlanıyor. Proje çerçevesinde kültürel modüllerle Tunceli ili ile bir değişim programı ve daha sonrasında Ankara Kızılcahamam bir doğa kampı ile de kültürel etkileşim sağlanması planlanıyor. İl içi kültürel gezi programları ile de çocukların antik kentleri ziyaret ederek geçmişten günümüze bir bağ kurmalarına imkan sağlanıyor.

Muğla'da çocuklara yönelik sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor

Öğrencilerden Mehmet Arçak, "Projenin 6. Haftasına geldik. Burada olmaktan çok mutluyum. Burada farklı sosyal etkinlikler yapıyoruz. Eğitmenlerimiz bizlere eşlik ediyorlar. Burada öğrendiklerimi hayatımın farklı alanlarında uyguluyorum ve kendimdeki değişimin farkındayım. Bize bu imkanı veren bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, "Biz Bir Takımız Projesi ile farklı sosyokültürel arka plana sahip gençlerin spor yoluyla bir araya getirilerek, toplumda farklı kültürler arasında karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulmasına katkı sağlanması, gençlerin kendini ve karşıdakini tanıyarak güçlendirilmesi ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi hedeflenmekteyiz. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık vb. konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılıyor. Öğrencilerimize, basketbol ve oryantiring branşlarını öğrenirken farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi ve konuları deneyimlemenin keyfine varıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme