Muğla'da 'Anne Dostu Hastane' sayısı arttı: 4 hastane daha ünvan aldı
Anne ve bebek sağlığını önceleyen çalışmalar kapsamında Muğla'da 4 hastane daha 'Anne Dostu Hastane' unvanı almaya hak kazandı. Böylece il genelinde doğumların yüzde 74'ü bu standartlara sahip hastanelerde gerçekleştirilmeye başlandı.
Anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Muğla’da “Anne Dostu Hastane” sayısı artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anne Dostu Hastane” programı ile gebelik, doğum ve lohusalık sürecinde annelere güvenli, kaliteli ve mahremiyeti gözeten sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.
Program kapsamında, doğum hizmetlerinin kalitesinin artırılması, normal doğumun teşvik edilmesi ve sezaryen oranlarının azaltılması amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Bu çerçevede daha önce 13 Aralık 2022’de Ortaca Devlet Hastanesi, 17 Nisan 2025’te ise Seydikemer Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” unvanı almıştı. Çalışmaların yaygınlaştırılması amacıyla doğum hizmeti sunan ve doğum sayısı yüksek olan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Milas Devlet Hastanesi, Bodrum Devlet Hastanesi ve Marmaris Devlet Hastanesi’nde 14-17 Nisan 2026 tarihleri arasında değerlendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.
Bakmadan Geçme