Muğla Büyükşehir Kent Diplomasisine yön veriyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Muğla Kent Diplomasisi ve Uluslararası Projeler Büyükşehir Belediyeleri Toplantısı' 25-26 Ekim 2025 tarihlerinde Akyaka'da gerçekleştirildi.
Kent diplomasisinde yeni perspektifler münazara edildi
Toplantının ilk günü, ‘21. Yüzyılda Diplomasiyi Yeniden Tanımlamak: Kent Diplomasisi ve Önemi’, ‘Yerel Yönetimlerde Dış İlişkiler Birimlerinin Etkisi ve Uluslararası İş Birliği Stratejileri’ ve ‘Uluslararası İlişkilerde Yumuşak Güç Kavramı ve Kamu Diplomasisi’ başlıklı oturumlarla başladı.
İkinci gün ise, ‘Yerel Yönetimlerin Faydalanabileceği Fon İmkânları’ ve ‘Yerel Yönetimlerde Yerli ve Yabancı Finansmana Erişim’ temaları interaktif sunumlarla ele alındı.
Dengiz: “Her yaptığımız etkinlikte Muğla’yı temsil ediyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Celal Cem Dengiz, "Programdaki temel amacımız, Türkiye genelindeki dış ilişkiler dairelerinin bu zamana kadar ortaya koyduğu en başarılı örnekleri bir araya getirmek ve tecrübelerden faydalanmak. Her ne kadar biz yerel yönetimler olsak da yurt dışında yaptığımız etkinliklerde ülkemizi temsil ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımızın ‘Dünya Kenti Muğla’ vizyonunun iki başlığı var: İlki Muğla’yı dünyaya tanıtabilmek, ikincisi ise dünyanın en iyi örneklerini Muğla’ya getirebilmek" dedi.
Genel Sekreter Yılmaz: “Hedefimiz Muğla’yı küresele uzanan güçlü ortaklıklarla geleceğe taşımak”
Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, "Hedefimiz net: Muğla’nın doğasını, kültürünü ve insanını yerelden küresele uzanan güçlü ortaklıklarla geleceğe taşımak. Bu verimli buluşmaya katkı veren tüm paydaşlara teşekkür ederim. Çalışmalarımızı şeffaflık, liyakat ve kamusal fayda ilkeleriyle sürdüreceğiz" dedi.
Başkan Aras: “Muğla’dan Dünyaya uzanan bir diplomasi köprüsü kurmayı hedefliyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Kent Diplomasisi ve Uluslararası Projeler Büyükşehir Belediyeleri Toplantısı hakkında görüşlerini belirterek şöyle konuştu: "Kent diplomasisi artık sadece şehirlerin dış ilişkilerini yürütmekle sınırlı değil; aynı zamanda kültürel, ekonomik, çevresel ve insani değerlerin dünyayla paylaşılmasını sağlayan yeni bir anlayışı temsil ediyor. Muğla olarak biz de bu vizyonla hareket ediyoruz. Kentimizin doğasını, tarihini, kültürünü ve insanını koruyarak dünya kentleriyle güçlü ortaklıklar kurmak istiyoruz. Muğla, sahip olduğu potansiyel ve evrensel değerlere olan bağlılığıyla yerelden küresele uzanan bir diplomasi dili geliştirebilecek güçte bir şehir. Bu tür organizasyonlar, yerel yönetimlerin küresel düzeyde daha etkin olmasına katkı sağlıyor. Bu anlayışla biz de Muğla’dan dünyaya uzanan bir diplomasi köprüsü kurmayı hedefliyoruz" dedi.
-
Muğla Büyükşehir Belediyesi
-
Muğla Kent Diplomasisi ve Uluslararası Projeler
-
Büyükşehir Belediyeleri Toplantısı
-
Akyaka
-
Celal Cem Dengiz
-
Tayfun Yılmaz
-
Belediye Başkanı Ahmet Aras
Bakmadan Geçme