Muğla, 75 milyon TL'lik apiterapi yatırımıyla dünya markası olmaya hazırlanıyor
Muğla'nın arıcılık ürünlerinin katma değerini artıracak stratejik bir adım olarak görülen Apiterapi Ürünleri Üretimi ve Teknolojisi Uygulamalı Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gülyağı, projenin yatırım büyüklüğünün 2025 fiyatlarıyla 75 milyon TL'ye ulaştığını, bunun yaklaşık 57 milyon TL'sinin GEKA tarafından karşılandığını açıkladı. Bu yatırımın sadece bir tesis değil, aynı zamanda nitelikli insan kaynağı ile desteklenmesi gereken stratejik bir dönüşüm olduğunu vurguladı.
Bu kapsamda düzenlenen eğitim programına dair detayları paylaşan Gülyağı şunları söyledi: "4 Ağustos - 4 Eylül 2025 tarihleri arasında 24 gün ve 160 saat süren bu yoğun programa kimya, gıda, biomühendislik gibi alanlardan mezun 15 katılımcı iştirak etti. Kadın istihdamına öncelik vererek 15 katılımcının 11'ini kadınlardan seçtik. Katılımcılar, laboratuvar ortamında propolis, arı sütü, arı ekmeği gibi ürünlerin analiz, ekstraksiyon ve kalite kontrol süreçlerini uygulamalı olarak öğrendi."
Bakmadan Geçme





