MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE

Ülkece yaşadığımız deprem felaketinin hüznünü yaşadığımız ve tek yürek olarak yaralarımızı sarmaya çalıştığımız şu günlerde başta depremde vefat eden kardeşlerimiz olmak üzere tüm ölmüşlerimizin ruhuna Fethiye Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ile Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursundaki masum, temiz yürekli hafızlarımızın okumuş oldukları onlarca hatimin duası düzenlenen program ile yapıldı. Ölmüşlerimizin ruhlarının şad olması için hatimler indiren 227 hafızı Köyceğiz İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Köyceğiz Şubesi de özel örülmüş hırka ile giydirerek sevindirdi.

  • 877
MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Şubat 2023 Cuma günü akşam erkek ve kızların hafızlık yaptığı her iki kursta ayrı ayrı program düzenlendi. Programa hafızlık yapan öğrenciler, erkek ve kız kuran kursu yöneticileri, kuran kursu öğreticileri, ev sahibi Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Köyceğiz Müftüsü Ahmet Karagöz, Seydikemer Müftüsü Orhan Turan, Fethiye Devlet Hastanesi Baş Hekimi Yavuz Okulu ve öğrenci velileri iştirak ettiler. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay’ın açış konuşması ile başlayan program Köyceğiz Müftüsü Ahmet Karagözün hafızları selamlama konuşması ile devam etti. Müftü Karagöz:” Muğla’mızın güzide Kuran Kurslarından olan Fethiye’mizdeki kurslarımızda hafızlık yapan siz kıymetli öğrencilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Sizlerde biliyorsunuz Milletçe üzüldüğümüz deprem afeti yaşadığımızdan ancak bugün sizlerle bir araya gelebildik. Depremde vefat eden ölmüşlerimiz için okuduğunuz onlarca hatim için ayrı ayrı hepinizi kutluyorum bizleri mutlu ettiniz ama hafızlık yaptığımız 38 yıl öncesine götürerek te duygulandırdınız.” dedi.


Her iki Kuran Kursunda düzenlenen programa canlı bağlantı ile katılan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapcı hafızlarımıza görüntülü hitap ederek; ”Hafızlık, dünya durdukça hiç sönmeyecek rahmanî bir meşaledir. Hafızlar, adları hep Kur’an’ı kerimle anılan bahtiyar insanlardır. Sizler Kur’an’ı kerimin nidasıyla ve nefhasıyla, geceleri gündüze tebdil eyleyen yavrularımızsınız, adeta bizlerin manevi sigortamız mesabesindesiniz. Kur’an ahlakıyla ahlaklanan bahtiyar insanlardansınız. Deprem afetinde vefat edenlerimiz için okuduğunuz onlarca hatm-i şerif için sizleri gönülden kutluyorum, başarılar diliyorum. Yetişmenizde emeği geçen anne-babalarınıza, hocalarınıza, aranızda bulunan velilerimize, ev sahibi Fethiye Müftümüze, Seydikemer Müftümüze ve tüm misafirlerimize hassaten hafızlarımıza ne yapılsa azdır diyerek bugün sizlere hediye takdim eden Köyceğiz Müftümüze teşekkür ediyor programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. Program hafızların okuduğu hatimlerin duasının yapılması, hediye takdimi ve Kuran Kursu yöneticilerinin teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Bakmadan Geçme