MSKÜ aşçıları tarihi başarı attı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması'nda tarihi bir başarıya imza attı.

  • 456

Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Yiğit’in gözetiminde yarışmaya katılan öğrenciler; 6 altın, 10 gümüş ve 2 bronz madalya ile toplamda 18 madalya ve 2 kategori birincilik kupası elde etti. Öğrencilerin hazırladığı yemek sunumlarının çok başarılı bulunduğu yarışmada özellikle modern Türk mutfağı kategorisinde Zelal Ozan, tatlı tabağı kategorisinde ise Ümmü Kıraç altın madalya ile birlikte kategori birincilik kupasını da kazandı.

Diğer taraftan modern Türk mutfağı kategorisinde Aleyna Bozkurt altın madalya, Ümit Urul gümüş madalya, Elvan Aydın gümüş madalya aldı. Taze makarna kategorisinde ise Büşra Gürgün gümüş madalya kazandı.

Üniversite ekip yarışmasında Fatma Baydu, Melek Yılmaz ve Recep İpek ekibi, toplamda 3 altın madalya alırken; Davut Berkay Kara, Yiğit Mehmet Leblebici, Habip Kaçar, Yiğit Geçbostan, Ahmet Uğur Karataş, Eyyüp Özgür ise 6 gümüş madalya kazandı. Ayrıca tatlı tabağı kategorisinde Cumali Emre Ergin gümüş madalya, Rüveyda Avcı ve Ümran Sudenaz Cengiz de bronz madalya olmak üzere 3 madalya daha elde etti.

Fethiye ilçesinde her yıl geleneksel olarak Şef Mavi Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya, Ege Bölgesi başta olmak üzere farklı bölgelerden lise ve üniversite düzeyi aşçılık öğrencileri katılıyor. Dernek Başkanı Onur Arslan, “Datça Aşçılık Programı daha önce de yarışmaya defalarca katılarak çok önemli başarılara imza atmıştır” dedi.

Yarışmada, Datça Aşçılık Programı yarışma ekibini hazırlayan Yusuf Yiğit’e jüri üyesi teşekkür ödülü ve madalya takdim edildi. Yarışmaya MSKÜ ekiplerini desteklemek amacıyla katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün’e de yarışmaya katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Öğrencilerin madalya ve ödüllerini teslim ederek, tadım alanında da yer alan Prof. Dr. Sülün, öğrencilerin bu yarışmalarla Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini, Datça Aşçılık Programının da bu anlamda önemli başarılar kazandığını belirterek, “Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizi sosyal ve kültürel etkinliklerde destekleyeceğiz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin amacı, her alanda başarıyı en üst seviyeye taşımaktır” dedi.

Ayrıca Datça Aşçılık Programı öğrencilerinin başarısından dolayı yarışma komitesi tarafından öğretim görevlileri Emine Ay Yiğit ve Ümit Karadağ’a da teşekkür belgesi verildi.

Aşçılık Kulübü Başkanı 2.sınıf öğrencisi Davut Berkay Kara, merkeze uzak bir okul olmalarına rağmen gerekli desteği aldıklarında çok daha büyük başarılara imza atacaklarını; Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunun son 8-9 yılda ulusal ve uluslararası birçok aşçılık yarışmasında önemli başarılara imza attıklarını ifade ederek, yarışma yolculuğu için araç tedariki sağlayan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’a da ayrıca teşekkür etti.

Yarışma ekibinden sorumlu Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Yiğit, yarışmanın başından sonuna kadar desteklerini eksik etmeyen başta MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün olmak üzere, Genel Sekreter Çetin Haliloğlu’na ve Okul Müdürü Doç. Dr. Levent Karadağ’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme