Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu kura ile şube belirleme işlemi bu sene de il genelinde tüm resmi ilkokul 1. sınıf ve ana sınıfları için yapıldı.

  • 1157
Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla ili genelinde resmi ilkokul, bağımsız anaokulu ve bünyesinde ana sınıfı bulunan okullarda gerçekleştirilen kura işlemi 1 Eylül 2023 Cuma günü saat 10.30 da eş zamanlı olarak başladı. İl genelinde resmi 337 ilkokulda 1. sınıfa başlayacak öğrenciler ve 67 bağımsız anaokulu ile bünyesinde anasınıfı bulunan okullardaki 296 resmi ana sınıfında ilk defa okul öncesi eğitimine başlayacak öğrencilerin şubeleri ve şube öğretmenleri çekilen kuralar ile belirlendi. İl genelinde yaklaşık 20 bin öğrenciyi kapsayan şube belirleme kuraları, okullarda velilerin huzurunda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe ilçesinde Dumlupınar İlkokulunu ziyaret ederek şube belirleme kuralarına katılan velilerin ve öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İlk kurayı öğrencilerle birlikte çeken İl Müdürü Emre Çay, şube ve öğretmen belirleme kuralarının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023 tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Öğrenciler, kura ile belirlenen şubelerinde öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla buluşacak. Okul öncesinde, aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek uyum sürecine destek olmak amacıyla hazırlanan okula uyum rehberinde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneğine yer verildi.

İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde ise uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer alıyor. Uyum haftasında öğrencilerin okulları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla ailelerini kapsayacak şekilde uyum eğitimleri verilecek.

4-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek uyum programı lise 9'uncu sınıf öğrencileri de içerisine alacak.

Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi
Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi
Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi

Bakmadan Geçme