MİMARİ TASARIMLAR İLGİ TOPLADI

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu Teknoloji Tasarım Dersi öğretmenleri ve öğrencilerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar büyük beğeni topladı.

  • 3423
MİMARİ TASARIMLAR İLGİ TOPLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu Teknoloji Tasarım Dersi öğretmenleri Zehra Rodoplu, Aynur Ömeroğlu ile Hüseyin Yeşil ve öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları mimari tasarımlar sergisi okul bahçesinde açıldı. Tamamen hayal gücünü kullanarak maketten ev, köprü, gemi yapan öğrenciler eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadılar. İlginç çalışmaların ve tasarımların yer aldı sergi büyük beğeni ve ilgi topladı.  Katılımın yoğun olduğu resim sergisine Okul Müdürü İsmet Hasgül, Okul Öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Sergide ayrıca ‘sıfır atık’ projesine katkı sağlamak adına bez torba dizaynları da sergide yerini aldı. Öğrencilerin sıfır atık için hazırladıkları bez torbalar katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü İsmet Hasgül "Teknolji tasarım ve resim öğretmenlerini göstermiş oldukları başarı ve özveriden dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin sergisi yoğun ilgi gördü. Hazırladıkları bu yılsonu sergisi için tüm öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerin sorunlar karşısında çözüm odaklı düşünebilmeleri için böyle bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Merkez Atatürk Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Zehra Rodoplu, “Yıl boyunca çocuklarımızın üretimlerini sergilemek istedik. Sorunlara çözüm bulabilen, kendi tasarımlarını ortaya çıkarabilen öğrenciler yetiştirmek asıl amacımız. Çok da güzel ürünler çıkardılar, çok da beğeni aldı. Umarım öğrencilerimiz hayatları boyunca sorunlara çözüm odaklı olurlar” dedi.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Aynur Ömeroğlu, “Öğrencilerimizin zekalarıyla el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduk. İkisini birleştirerek güzel çalışmalar ortaya çıkardılar. Sorunlara çözüm buldular. Mimari ve yapısal tasarıma örnek olan köprü ve evler yaptılar. Dilerim ilerleyen yaşamlarında da bu konular yardımcı olur” dedi.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Hüseyin Yeşil; “Bu çalışmada öğrencilerin; estetik, yapı, dayanıklılık, kullanışlılık ve sürekli olarak üretme üzerine en iyiyi, en güzelini yapabilmek amaçlı. Öğrenciler yaptıkları ürünlerde de bunu gözlemleyebiliyoruz” dedi.

Öğrencilerin eserlerini büyük bir beğeniyle incelediklerini ifade eden Merkez Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Necat Albayrak, “Teknoloji Tasarım Öğretmenlerimizin eserleri okul bahçesinde sergileniyor. Öğrencilerimizin düşünce ufukları ve el becerilerini ortaya çıkarabilmek amacıyla böyle bir sergi düzenlendi. Bunlar ileriye yönelik yatırımlar çünkü sanatsal ve mimari eserler burada maket olarak vuku buluyor. İnşallah öğrencilerimiz bunları gerçeklerini ileriki hayatlarında sergileyeceklerdir” dedi.

Bakmadan Geçme