• Haberler
  • Ekonomi
  • Milyonların merakla beklediği toplantı bugün! İşte asgari ücrette olası zam senaryoları

Milyonların merakla beklediği toplantı bugün! İşte asgari ücrette olası zam senaryoları

Milyonları ilgilendiren asgari ücret pazarlığında ikinci toplantı bugün gerçekleştirilecek. TÜİK'in geçinme endekslerini masaya getirmesi beklenen toplantıda, sunulacak ekonomik verilerin ardından ilk kez rakam telaffuz edilecek.

  • 623
Milyonların merakla beklediği toplantı bugün! İşte asgari ücrette olası zam senaryoları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonları ilgilendiren asgari ücret pazarlığında ikinci toplantı bugün gerçekleştirilecek. TÜİK'in geçinme endekslerini masaya getirmesi beklenen toplantıda, sunulacak ekonomik verilerin ardından ilk kez rakam telaffuz edilecek. Enflasyon üzerinden yapılan hesaplamada asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Bu oran refah payı eklemesiyle yüzde 50'lere kadar çıkabilir. İşte masadaki zam senaryoları...


Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. 11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından bugün ikinci toplantı yapılacak. İşte asgari ücrette olası zam senaryoları...

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek. Komisyonda işçi tarafını temsilen 5 kişilik heyete TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen 5 kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 5 kişilik hükümet heyetinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek.

 

Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor. Henüz rakam telaffuz etmeyen işçi ve işveren tarafı, sunulacak söz konusu ekonomik veri ve raporların ardından pazarlığa başlayacak.
 

Bakmadan Geçme