Milletvekili Ergun, 'Hiçbir sorumuza spesifik cevaplar verilmedi'

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren turizm sektörünün sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Ergun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesine verilen cevabın tatmin edici olmadığını kaydetti. 

Milletvekili Ergun, 'Hiçbir sorumuza spesifik cevaplar verilmedi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüsün ortaya çıktığı günden bugüne en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünün sorunlarını İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Ancak Ergun, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesine aldığı cevabın yeterli olmadığını belirtti. 


Muğla Milletvekili Ergün soru önergesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"22 Nisan 2020 tarihinde korona virüs salgınından zarar görecek olan turizm sektörümüzle alakalı olarak ortaya çıkan sıkıntıları sıralayarak, bu sıkıntılara yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdik.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 14 Mayıs 2020 tarihli gelen cevapta hiçbir sorumuza spesifik cevaplar verilmediği gibi, Cumhurbaşkanı’nın 13 Nisan 2020 tarihinde kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmanın video linki gönderilmiştir. “Acaba kaçırdığımız bir şey mi var?” diyerek konuşmayı izledik.Fakat soru önergesindeki sorularımızla ve turizm sektörü ile alakalı yine bir şey bulamadık.
Bu hadise basit bir hadise değildir.  Asli görevlerinden biri iktidarı denetlemek olan TBMM’nin iktidar tarafından ciddiye alınmadığının en basit göstergesidir. İşlerine geldiği zaman Gazi Meclis edebiyatı yapanlar, işlerine gelmediği anda TBMM’yi adeta yok saymaktadırlar.
Söz konusu ciddiyetsizlik hem TBMM’nin kurumsal yapısına, hem milletimize, hem de devlet geleneğimize yönelik ibret verici bir saygısızlıktır. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’yi getirdiği nokta budur. Bu konuda hükmü milletimizin vicdanına bırakıyoruz."
 

Bakmadan Geçme