MİLAS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI 

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

  • 709
MİLAS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclis toplantısında, bölgeye gerçekleştirilecek yardımlar için işbirliği ve protokoller için Başkan Tokat’a yetki verildi.

Milas Belediye Başkan Vekili Murat Yazar’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında, 17 ana, üç ek gündem maddesi ile beş imar komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu, belediyenin güncel çalışmaları hakkında meclise bilgi verdi. 

Meclis toplantısında, depremlerde zarar gören vatandaşlar için, yiyecek, içecek, yakacak, barınma, eğitim, bakım, onarım ve sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla düzenlenecek insani yardım projeleri kapsamında,  kamu yararına çalışan dernekler ve kurumlarla protokol yapmak üzere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi talebi, AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

KURUM GÖRÜŞÜ TALEPLERİ KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Belediye meclisi gündemindeki Meşelik ve Boğaziçi Mahallesi Mevkii’nde yapılması planlanan “Vitapark Golf Tesisi ve Turizm Kompleksi” projesi, Güllük Mahallesi’nde planlanan “Yat Limanı” projesi, Akçakaya, Fesleğen ve Demirciler mahallelerinde planlanan “Arturna II Rüzgar Enerji Santrali (22 Adet Türbin, 92,4 Mwm/66 Mwe)” projesi, Demirciler ve Bodrum’un mahallelerindeki “Arturna Rüzgar Enerji Santrali (23 Adet Türbin 96,6 Mwm/69 Mwe)” projesi, Ketendere, Sarıkaya, İkiztaş ve Aydın Karpuzlu’nun mahallelerinde planlanan Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali (12 Türbin 24 Mwm / 24 Mwe’den, 17 Türbin 44,6 Mwm / 44,6 Mwe)” projesine ait ÇED Başvuru Dosyası hakkında kurum görüşü talepleri, İmar Komisyonu’na havale edildi.

KREDİ KULLANMA TALEBİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt ve iş makinesi alımı ile üst yapı yatırımlarında kullanmak üzere 25 milyon liralık kredi kullanma talebi, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Milas Belediye Meclisi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, 7 Nisan Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme