METE AY 'ESKİSİ KADAR DOLU BİR FETHİYE OLMADI'

Kurban Bayramı'nda bu yıl Fethiye'nin eski doluluk oranlarını yakalayamadığını söyleyen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, bayramın üçüncü gününden sonra Çalış'ın doluluk anlamında iyi bir yüzde yakalandığını belirtti.

  • 1022
METE AY 'ESKİSİ KADAR DOLU BİR FETHİYE OLMADI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram tatili sürecinde Çalış bölgesinin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay; sosyal medya, Turizm Ofisi ve Fethiye Kaymakamlığı’na müşterilerden yüksek ücretler alındığı yönünde şikâyetlerin iletildiğini kaydetti. Konuyla ilgili denetimlerin başladığını dile getiren Dernek Başkanı Ay, ek olarak Çalış’taki altyapı sorununun çözüldüğünü söyledi. 
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Bayram tatilinin ortasındayız. Geçmiş yıllara oranla eskisi kadar dolu bir Fethiye olmadı. Bayramın ilk iki günü Fethiye’yi çok boş gördük. Kurban Bayramı’nın üçüncü gününden sonra özellikle 2-3 günlük rezervasyonlar başladı. Bu süreçten sonra bir misafir akını oluştu. Şu anda Çalış olarak baktığımızda güzel bir yüzdeye ulaştık. Hem konaklama hem de yiyecek içecek fiyatları çok arttı. Artık dövizin de önüne geçtiğini düşünüyorum. Umut ediyorum bu doluluk hafta sonuna kadar devam eder. Türkiye’nin her yerinden misafirlerimiz mevcut. Yerli turist anlamında bir yoğunluk var fakat geçen seneki yoğunluk yok. Geçtiğimiz haftalarda altyapımızda bir sorunla karşılaşmıştık. Yaklaşık 8-9 günlük ciddi bir çalışmayla bu sorun çözüldü. Şu anda Çalış’ta altyapı sorunu yok, bundan sonra da olmayacak. Umut ediyorum bir daha olmayacak” dedi. 
“TURİZMDEN GEÇİNEN ARKADAŞLARIMIZI UYARMAK İSTİYORUM”
Dernek Başkanı Mete Ay, “Fethiye’de turizmden geçinen arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum. Bir yerlerde hata yapıyoruz gibime geliyor. Turizm Ofisimize, Kaymakamlığımıza ve sosyal medyalara baktığımızda, gelen şikâyetlerde alınan ücretlerde bir sıkıntı var. Yerli ve yabancı turistti kaçırırsanız, bir daha geri gelmeyecektir. Müşteriden menünün dışında bir ücret talep etmeyiniz. Hesabı bir masaya götürdüğünüzde lütfen kontrolünü çok iyi yapın. 25-30 yıldan bu yana Çalış’a aralıksız gelen İngiliz turistler var. Eğer ücret anlamında bir sıkıntıyla karşılaşırsa, bu bir daha Türkiye’ye dönmemesi demek. Hepimiz çok dikkat etmek zorundayız. Menüde ne varsa lütfen onu tahsil edelim. Fiyatlar konusunda Maliye ve Fethiye Kaymakamlığı ciddi bir kontrole başladı.’’ açıklamalarında bulundu.  
Geçtiğimiz haftalarda altyapımızda bir sorunla karşılaşmıştık. Yaklaşık 8-9 günlük ciddi bir çalışmayla bu sorun çözüldü. Şu anda Çalış’ta altyapı sorunu yok, bundan sonra da olmayacak. Umut ediyorum bir daha olmayacak” şeklinde ifadeler kullandı.METE AY 'ESKİSİ KADAR DOLU BİR FETHİYE OLMADI'METE AY 'ESKİSİ KADAR DOLU BİR FETHİYE OLMADI'METE AY 'ESKİSİ KADAR DOLU BİR FETHİYE OLMADI'

Bakmadan Geçme