Mete Atay, 'Tesisi istediğimize dair kayıtlar var'

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'nın 21 Mart tarihinde kullanmak istediği fakat belediye yönetimi tarafından izin verilmeyen Çatalarık Sosyal Tesisleri ile ilgili olayın taraflarından olan Mete Atay konuştu. Mevcut belediye yönetiminin 'Bizden kimse izin istemedi' açıklamasının yalan olduğunu belirten Atay, ellerinde izin alınma talebi ile ilgili telefon ve whatsapp kayıtları olduğunu söyledi. 

  • 509

Eski Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 21 Mart tarihinde havanın soğuk olması nedeniyle kendisinin döneminde yapılan Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde halk buluşması yapmak istemiş fakat mevcut yönetim tarafından izin verilmemişti. Saatcı'nın bu açıklamasının ardından mevcut belediye yönetimi kameraların karşısına geçmiş ve kimsenin kendilerinden izin almadığını iddia etmişti. CHP'li belediye başkanının bu iddialarına olayın taraflarından olan ve bizzat izin istediğini söyleyen Mete Atay'dan yalanlama geldi. 

Ortada bir gerçek olduğunu ve bu gerçeğin dillendirilmesi gerektiğini belirten Atay, izin talebine yönelik konuşmanın belediye başkan vekili, sosyal işler müdürü ve belediye başkan yardımcısı arasında geçtiğini anlattı. Yapılan görüşmelere ilişkin telefon ve whatsapp kayıtlarının olduğunu açıklayan Meclis Üyesi Adayı Mete Atay, yaşananları şöyle anlattı: “Tesisi vermediler…”"Ben belediye başkan vekilini aradım. 21 Martta Çatalarık Sosyal Tesisi'nin halk toplantısı içinizin verirmisiniz dedim. Vekil arkadaş sosyal hizmetler müdürü ile görüştü. O da hayır olmaz demiş. Gerekçe olarak da iftar programını göstermiş. Bunun üzerine ben de iftar programı 19.30'da biz sizden 21:30'da program yapmak için istiyoruz dedim. Başkan vekili arkadaşımız tekrar sosyal hizmetler müdürü ile görüşüyor. Bu defa da temizlik var bahanesi söyleniyor. Biz bu sefer de temizliği biz yaparız. İnsanlar yemeğini yesin biz orayı 10-15 kişilik ekiple temizleyelim dedim. Bahane kalmayınca da burayı veremeyeceklerini söylediler. Saatcı'nın yaptığı halkın yararlanacağı, soğuk zamanlarda insanların sohbet toplantısı izleyeceği bir zamanda buna izin verilmemesi doğru değil. Ben başkan vekili hanım efendiye seçim ortamına girdik boşu boşuna bir tatsızlık bir gerilim olmasın, siz bunu yetkili insanlarla da konuşun. Belki daha uyumlu bir çözüm üretilebilir dedim. Sonra bana Oğuz Bolelli beyle görüştüklerini kendisininde vermek istemediğini belirttiler. Ve biz o gün tesisi kullanamadık. Bu Fethiye halkını cezalandırmaktan başka birşey değil. Ben bu yapılanlardan dolayı çok üzgünüm. Her şey meydandayken, whatsapp kayıtları meydandayken bunu inkar etmelerini anlayamıyorum. Tesisi vermediler elektrik de vermediler arkadaşlarımıza."
 

Bakmadan Geçme