MESUT TOROS FETHİYESPOR'DAN AYRILDI

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Uşakspor'a 2-0 mağlup olarak üst üste 2'nci mağlubiyetini alan, galibiyet özlemi 4 haftaya yükselen Fethiyespor'da teknik direktör Mesut Toros istifa etti.

  • 1774
MESUT TOROS FETHİYESPOR'DAN AYRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Uşakspor'a 2-0 mağlup olarak üst üste 2'nci mağlubiyetini alan, galibiyet özlemi 4 haftaya yükselen Fethiyespor'da teknik direktör Mesut Toros, kulüp binasında yaptığı açıklamada takımdan ayrıldığını söyledi. Sezon başından bu yana görev alan Toros, takımına 14 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 7 mağlubiyet aldırarak 15 puan topladı. 

TOROS, “TAKIMIN ÖNÜNÜ AÇMAK ADINA BU KARARI ALDIM”
Kulüpten ayrıldığını açıklayan teknik direktör Mesut Toros, “Ayrılık ani gelişti ama yönetim kurulumuzla, Sayın Esat Bakırcı ile oturup konuştuk. Bazı şeylerin önünü açmak adına, yaşadığım bazı sıkıntıları anlattım. Bu böyle devam ettiği sürece takımımıza zarar vereceğini düşündüm. Onlar da tabi ki her zaman ki gibi bana çok destek oldular, bırakmamı istediler. Ama mental anlamda bazı şeylerin bittiğini düşündüm. Bu topluma çok emek verdik. Sezon başından bu yana kulübün finansal anlamda yapabileceği, kendimize göre en iyi en karakterli oyuncuları aldık. Ama maalesef bu yaşıma kadar yaşamadığım bütün şanssızlıkları Fethiye Spor Kulübünde yaşadım. Hepimiz yaşadık. Özellikle bu sakatlıklar konusunda, şanssızlıklar konusunda takviye yapmak isterken bir tane oyuncunun sakatlanmasıyla açığımız ikiye çıktı. Transfer de bitti. Elimizden geldiğince gençlerimizle, gerçek Fethiyespor severleriyle, yönetimimiz ile her zaman istişare yaptık. Hiçbir sıkıntımız yok. Burada inanılmaz derece mutluydum. Ama dediğim gibi bazı sıkıntılardan dolayı, bu kulüp başkanı ve yöneticileriyle alakası olmayan bir şey. Dediğim gibi gerçek Fethiye Spor sevdalıları neyin ne olduğu biliyorlar. Biz çok emek verdik, bundan sonra da kalbimiz her zaman burada olacak. Tüm kalbimle söylüyorum, inşallah bu sakatlıklar düzeldiği zaman devre arasına yapılacak takviyelerle Fethiyespor’un hak ettiği sıralamayı alacağından eminim. Fethiye şehrine, Fethiye Spor sevdalılarına, Sayın Esat Bakırcı başkanıma, Nurkaya abime, Nacit Çatal Bey’e teşekkür ederim. Mesaide olduk. Sağ olsunlar benim çok yükümü aldılar, çok destek oldular. Diğer yönetim kurulundaki abilerimize ve büyüklerimize de çok teşekkür ediyorum. Umarım her şey çok daha iyi olur. Fethiyespor ligde sıralamada hak ettiği sıralamaya gelir diye düşünüyorum. Ayrılmak istediğimi belirttim. Yönetim kurulunu hiç düşünmedim, ayrılık düşüncem de hiçbir zaman olmadı. Takıma zarar vermemek adına, takımın önünü açmak adına bu kararı aldım” dedi.
TOROS,” 4-5 TANE KULÜP BENİ ARADI”
Konuşmasına devam eden Toros, “Biz Buca maçına çıkarken maçı öncesi hocası üçte üç yapmış güçlü bir hocaydı. Maçlar bittikten sonra Nazilli’nin kupa maçından sonra istifa edince herkes bir türlü Mesut Toros adına konuşmaya başladı ki alakasız bir gündü. Nazilli ile anlaşma durumumu kim verdi bilmiyorum. Alt liglere istifa ettiğim söylenmiş. Sadece Nazilli değil ben kendimi başarılı bir teknik direktör olarak görüyorum. Her gittiğim yerde fark yarattığımı düşünüyorum. Ekibime çok güveniyorum. Beni aramaları kadar doğal hiç bir şey yok. Tabi şartlar ne olacak bekleyeceğiz. Ona göre bizde kararımızı vereceğiz. O yazıdan sonra 4-5 tane kulüp beni aradı. Ben kendilerine daha kulüpten ayrılacağımı bile söylemedim. Ben görevimin başındayım böyle bir durum gerçekleşirse gerekli şeyler konuşulur dedim. Şuan için anlaştığım bir futbol kulübü yok” ifadelerini kullandı.
GÜNDOĞDU, “YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERDEN DOLAYI HOCAMA TEŞEKKÜR EDERİM”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Nurkaya Gündoğdu, “Her şeyden önce Mesut Toros ve teknik ekibindeki bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Onlar benim arkadaşlarım, kardeşlerimdir. Bizi kırmayıp sezon başında Fethiyespor’un şampiyonluktan çıktıktan sonraki sürecinde geldi. 2.ligdeki takımın başına gelirken güzel bir heyecanla, güzel bir birliktelikle abi kardeş ilişkisi içerisinde oldu. Teklifimizi Nacit Bey ile yaptığımızda bizleri kırmayıp geldi. Yolumuza çıktık. Fakat sizde biliyorsunuz şampiyonluktan sonraki dönemde yaşanan sıkıntılar ve şampiyon olmuş bir takımın mali yönetimi bir sonraki yıllarda büyük bir düşüşte oluyor. Bu süper ligdeki takımlarda da var. Futbolun fıtratında da var. Dolayısıyla biz hocamın birinci çerçevede gösterdiği yeni yapılanma ile ilgili hocalarımızı, oyuncularımızı katamadığımız sürece biz ne yaptık iki ve üçüncü aşamadaki oyuncularımızı aldık. Biz bunda da bir hedef koyduk. Hedef play-off dedik o dönemde. Ancak elimizde olmayan ligin başladığı dönemden itibaren önce Sacit’i, ardından Nurettin’i onun arkasından inanılmaz bir şekilde sakatlıklar üst üste geldi. Geride oynayan arkadaşlarımızdan birisi üç hafta yoktu. Arkasından sakatlıklar gelmeye başladı. Sinan sakatlandı, Selçuk sakatlandı, Oğuz sakatlandı. Ardından Halil ve Aykut devre dışı kaldı. Dar bir kadroda dar bir çerçevede yerini dolduramayacağın adamlar olunca şuanda 15 puanla bu ligde kötü bir durumda değiliz. Başka takımlar gibi yerlerde sürünmüyoruz. Bizim hala kuyruğumuz dik, hala daha yukarıya tutunan bir takımız. Ben hocamı elindeki malzemeyle birlikte başarısızda bulmuyorum. Fakat tribün buna geçen seneki şampiyonluktan sonra reaksiyon gösterdi. Hocamı da gerdiler. Burada bizde gerildik. Bize de sıkıntı yaşatan konuşmalar oldu. Hocamızda bu ortamda daha fazla takımın zarar görmemesi, Fethiye’nin ve Fethiyespor yönetiminin da zarar görmemesi adına kafasının rahat olmadığını ifade etti. Karşılıklı anlaşarak yolları ayırdık. Ben kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı bir yönetim kurulu üyesi olarak değil Nurkaya Gündoğdu olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantısında kişisel olarak ailevi huzur içerisinde kalacağına inanıyorum. İnşallah futbolda da daha başarılı olabileceği, kariyer yapabileceği inancını kendisinde görüyorum. Hocama bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

MESUT TOROS FETHİYESPOR'DAN AYRILDIMESUT TOROS FETHİYESPOR'DAN AYRILDIMESUT TOROS FETHİYESPOR'DAN AYRILDI

Bakmadan Geçme