Mesleki yeterlilik sınavları tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen 'Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik' sınavlarına 11 sektör temsilcisi katıldı.

  • 566

Fethiye ve Seydikemer için ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavları 6 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Teorik kısmı FTSO Likya Salonu’nda, uygulama kısmı ise Karaçulha Mahallesi’ndeki Ford Helvacıoğlu firmasında gerçekleştirilen sınava, FTSO üyesi ve çalışanlarından oluşan 11 sektör temsilcisi katıldı. ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ belgesi alabilmek 2 aşamalı sınavdan geçen adaylar, yönetmelikteki şartları karşılamak suretiyle firmaları adına ‘Yetki Belgesi’ almaya hak kazanacak. Yetki Belgesi almayı hak eden adaylar Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik belgelerini 5 yıl süre ile kullanabilecek.
‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavlarına katılan tüm sektör temsilcilerine başarılar dileyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bugüne kadar 364’ü Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik belgesi olmak üzere toplamda 758 sektör temsilcimiz için mesleki yeterlilik sınavları düzenledik. İhtiyaçlar doğrultusunda sınavlar düzenlemeye devam ederek, üyelerimizi ve çalışanlarını belgelendirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDEN ZORUNLU?
13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyeti gösteren firma yetkilileri ile çalışanlarının ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaları zorunlu hale getirildi. Yönetmeliğe göre ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alan firma yetkililerinin, firmaları adına belediyeye başvuru yapıp gerekli şartları taşıdıklarını gösteren belge almaları ve sonrasında Ticaret İl Müdürlüğü’ne ‘Yetki Belgesi’ başvurusunda bulunmaları gerekiyor.
 

Bakmadan Geçme