Menteşe'ye 'İnanç ve su' temalı yeni kent vizyonu
Menteşe Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler veren Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, kentin tarihi kimliğiyle uyumlu olarak şekillendirilen 'İnanç ve su' temalı yeni kent vizyonunu meclis üyeleri ve basınla paylaştı.
İnanç turizmi güçleniyor
Bu vizyon doğrultusunda inanç turizmine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Köksal Aras, Eski kent dokusu içerisinde yer alan Azize Meryem Kilisesi’nin restorasyonuna başlandığını, ayrıca Tüccar Hoca Mescidi’nin restorasyonu için Muğla Valiliği ile görüşmeler yapıldığını aktardı. Yapıların restorasyonlarının tamamlanmasıyla inanç turizmine önemli katkı sunacağını ifade etti.
Tarihi çeşmeler yeniden hayat bulacak
Belediyeye ait, kültür varlığı niteliği taşıyan iki tarihi çeşmenin yıllardır atıl durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Köksal Aras, Saatli Kule altındaki çeşme ile Şadırvan ve Kurşunlu Camii yakınındaki büyük çeşmenin restorasyonu için çalışmalara başlandığını açıkladı. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon süreçlerinin Büyükşehir Belediyesi uzman ekipleri tarafından yürütüleceğini, MUSKİ’nin altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğini belirten Köksal Aras, bu çalışmalarla birlikte çeşmelerden yeniden su akacağını söyledi.
Şemsi Ana Türbesi restore edilecek
Şemsi Ana Türbesi’nde restorasyon çalışmalarının başladığını ifade eden Köksal Aras, alanın herkesin oturup dinlenebileceği, günün her saatinde su sesinin hissedileceği bir huzur mekânı olarak düzenleneceğini kaydetti.
Cumhuriyet kadınları kent hafızasında yaşatılacak
Meclis toplantısında ayrıca Ortaköy Mahallesi’nde yürütülen numarataj yenileme çalışmaları kapsamında, cadde ve sokaklara Cumhuriyet tarihine damga vurmuş kadınların isimlerinin verilmesi önerisi ele alındı. Konunun İnceleme Komisyonu’na havale edildiğini belirten Köksal Aras, Cumhuriyet’in öncü kadınlarının isimlerini kent belleğinde yaşatmayı önemsediklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme