Menteşe'de çocuklar doğa ve tarımla buluştu
Menteşe Belediyesi ve EGET Vakfı iş birliğiyle düzenlenen doğa temelli etkinlikte çocuklar toprakla tanıştı, ekolojik farkındalık kazandı ve uygulamalı tarım eğitimi aldı.

Çocuklar neler öğrendi?
Programda çocuklar; bir tohumun yolculuğunu öğrendi, solucan gübresiyle tanıştı ve kendi minik bahçelerini kurdu. Arıların iklim değişikliğiyle mücadelesi üzerinden çözüm yolları düşündü; felsefe temelli grup çalışmalarında sanat, bilim, temiz gıda gibi kavramlar üzerine tartışarak kendi "yeni kıtalarını" kurguladı. Düşünerek ve üreterek geçirdikleri bu süreç, çocukların doğayla kurduğu bağı güçlendirdi; zihinlerinde doğanın değerine dair silinmeyecek izler bıraktı.
EGET Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, “Bir çocuğun toprağa dokunarak, tohumu, arıyı, solucanı yakından tanıması; tohumunu kendi ektiği ya da fidesini kendi diktiği bir bitkinin büyüyüp gelişmesine tanıklık etmesi, doğayla kurduğu bağı güçlendiriyor. Bu tür birebir temasların, doğaya karşı duyarlılığın gelişmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını yıllardır yürüttüğümüz ekoloji temelli eğitimlerde yakından gözlemliyoruz. Menteşe Belediyesi’yle böylesine anlamlı bir çalışmada bir araya gelmek bizim için hem umut verici hem de çok kıymetliydi”
Etkinlik sonunda çocuklara, EGET Vakfı kurucularından Safaî Özer’in kaleme aldığı ve çizimlerini yaptığı ‘Ben Solucan Ayşen’ adlı çocuk kitabı armağan edildi. Toprak altı yaşamın görünmeyen kahramanlarını tanıtan bu kitapla birlikte, çocuklara doğayla kurdukları bağı hatırlatacak ve öğrendiklerini günlük yaşamlarına taşımalarını özendirecek ‘Doğa Dostu Çocuk Sertifikası’ verildi.
Bakmadan Geçme





