Memleket Partisi Birinci Sıra Adayı Süleyman Dinçberk

Memleket Partisi, 28'inci dönem milletvekilliği seçimleri için Muğla listesinde Bodrumlu bir adayı 1'inci sıraya yerleştirdi.

  • 1149
Memleket Partisi Birinci Sıra Adayı Süleyman Dinçberk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Bodrum İlçe Başkanı M. Ozan Özgür ve ilçe teşkilatının yoğun çalışması ile genel merkez ve parti meclisinin Bodrum’dan gelen talebe duyarsız kalmaması sonucunda; Memleket Partisi yöneticileri, Bodrumlu bir ismi birinci sıraya yazdı. Uzun yıllardır Bodrum siyaset hayatında aktif olan Süleyman Dinçberk, Memleket Partisi Muğla Milletvekili Aday listesinin başında yerini aldı.

Süleyman Dinçberk’in 1’inci sırada yer aldığı listede; 2’inci sırada İbrahim Şimşek, 3’üncü sırada Canan Karaosmanoğlu, 4’üncü sırada Osman Kurtuluş, 5’inci sırada Buse Tokaç, 6’ıncı sırada Ümit İftar ve 7’inci sırada Subutay Akça yer aldı.
Bodrum İlçe Başkanı Ozan Özgür yaptığı açıklamada, "Memleketimizin gelişmesi ve Bodrum'un hak ettiği değeri görmesi için başlattığımız hareket birer birer meyvelerini veriyor. Birlikte siyaset yaptığımız yol arkadaşımız Süleyman Dinçberk, Memleket Partisi Muğla Milletvekili Aday listesinin 1. sırasında yer aldı. Atatürk ilke ve inkılaplarını kendimize düstur edinmiş gençler olarak, Bodrum'un ve ülkemizin gelişimi için çalışmaya söz veriyoruz" dedi.

Muğla’nın ilçeleri arasında; en kalabalık, ekonomik açıdan en üretken ve turizm açısından en güçlü markalarından biri olan Bodrum’un, 32 yıldır Ankara’da temsil edilememesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ozan Özgür, “Sivil toplum örgütlerini ziyaretlerimizde Bodrum'un 1’inci sırada bir milletvekili adayını hak ettiğini söylemiş, bunun sözünü vermiştik. Genel Merkezimizle gerekli görüşmeleri yaptık ve onları ikna ettik. Muğla Milletvekili Aday listesinde 1’inci sıraya Bodrum’dan güçlü bir ismin yazılmasını sağladık. Sözümüzü tuttuk. Şimdi sivil toplum örgütlerimizin ve değerli Bodrum halkımızın destekleriyle Bodrum’un Milletvekilini Ankara’ya göndermek istiyoruz.” dedi.

Bodrum’un 32 yıllık hayalinin doğru ve güçlü bir milletvekili adayı ile gerçekleşeceğine inandığının altını çizen Ozan Özgür, “ Süleyman Dinçberk; gençliği, uzun yıllara dayanan siyasi tecrübesi, turizm ve tarım sektöründe aktif olması sebebiyle Muğla ve Bodrum halkını mecliste gerektiği gibi temsil edecek güçlü bir isimdir.” dedi. 

Süleyman Dinçberk Kimdir?
1982 İzmir doğumludur. Aslen Bodrumlu olan Dinçberk, 1993 yılında Turgutreis Zeyyat Mandalinci İlkokulu'nu, 1996 yılında Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu'nu, 1999 yılında ise İzmir Özel Fatih Lisesi'ni bitirmiştir.
2007 yılında Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olmuştur.

Turgutreis Belediyesi Eski Başkanlarından Mehmet Dinçberk'in oğlu Süleyman Dinçberk;  Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütünde sırasıyla Turgutreis Belde Gençlik Kolları Başkanlığı ve iki dönem CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Dinçberk, Memleket Partisi’nde Parti Meclis Üyesi olarak siyasi kariyerini devam ettirmektedir.
Bodrum'da turizm ve tarım sektöründe çalışmakta olan Süleyman Dinçberk, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
 

Bakmadan Geçme