MEHMET KORKMAZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Korkmaz'ın yerine Muğla Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Akarfırat atandı.

  • 1535
MEHMET KORKMAZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz 28. dönem Milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın milletvekili adayı olacağı öğrenilirken, yerine Muğla teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Akarfırat atandı.
“MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMAK İÇİN AYRILMIŞ BULUNMAKTAYIM”
İstifasının ardından açıklama yayımlayan Korkmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin yol arkadaşı olarak 2009 yılından bu yana yürüttüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanlığı görevimden; Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları doğrultusunda, MHP Parti Tüzüğünün 94. Maddesine istinaden, 2023 yılında yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için ayrılmış bulunmaktayım. Milliyetçi Ülkücü hareket ile tanıştığım 1975 yılından bugüne kadar önce Başbuğumuz Alpaslan Türkeş, sonrasında da Genel Başkan Adaylığından bugüne kadar da yol arkadaşı olmaktan şeref duyduğum Türkmen Beyimiz, Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye, partime ve teşkilatıma büyük bir sadakat ve bağlılıkla hizmet verdim. 13 yıl öyle ihanetlere şahit oldum, yol ayrımlarında öyle siyasi menfaat teklifleri gördüm ki... Ama duruşumdan asla taviz vermeyerek hep Ülkücü bir duruş sergiledim...
“ÜÇ HİLAL'İMİZİ DAHA GÜÇLÜ DALGALANDIRACAĞIZ”
Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken, yeni il başkanımız; Bilge Liderimizin olurları, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Edip Semih Yalçın'ın tensipleri ve il yönetim kurulumuzun kararı ile Oğuz Akarfırat seçilmiştir. İl Yönetim Kurulumuz ve İlçe teşkilatlarımız görevlerine aynen devam etmektedir. Hep birlikte Muğla'mızda Üç Hilal'imizi daha güçlü dalgalandıracağız. Bugünden itibaren ilk günkü heyecanla Türkiye Yüzyılı'nda Cumhur İttifakının 2023 seçimlerinden başarıyla çıkması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ve Muğla'mızın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için canla başla çalışacağıma söz veriyorum."
YENİ BAŞKAN AKARFIRAT OLDU
Mehmet Korkmaz’ın istifasının ardından MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat oldu. Akarfırat yayımladığı açıklamada, “Bugün burada; tarihin bizlere yüklediği ve reddedilemez bir sorumluluk bilinciyle, kutlu çatımızın altında sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Hiç şüphe yok ki; Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında bulunan her bir ülküdaşımız, her bir dava arkadaşımız, ilkeli hayatı, iradeli davranışı ve faziletle yoğrulmuş fikriyatıyla örnek gösterilen kişilerdir. Yine hiç şüphe yok ki; her bir dava arkadaşımız davaya olan sadakatiyle ilkeli siyasetin nasıl yapılacağını gösteren duruşuyla yeri gelmiş tarih yazmış, yeri gelmiş tarihi anlara tanıklık etmiştir. İşte Mehmet Korkmaz Başkanımız bu isimlerden birisidir. Kendisine gönül rahatlığıyla ağabey dedirtebilen, yıllarca çeşitli yönetim kademelerinde Muğla Teşkilatımızda aldığı görevlerle devletimize, milletimize ve partimiz MHP’ye hizmet eden Mehmet Korkmaz Başkanım İl Başkanımız olarak da Muğla’mız için çok kıymetli hizmetlerde bulunmuş, geride kalan onlarca yıllık mazisinde birçok gönlü fetih etmiş, davamıza paha biçilemeyecek hizmetlerde bulunmuştur. Allah nasip ederse, Liderimiz, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Genel Merkezimiz takdir buyururlarsa, tecrübelerini yansıtabileceği, çok daha faydalı hizmetlerde bulunabileceği, ulvi bir göreve talip olması sebebiyle bugün bu bayrak değişimi için burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada şahit olunan, omuza omuza vermiş MHP Muğla İl Teşkilatı; şafak sökmemiş gecelerde hilalimizi şerefiyle yüzdüren Başkanımla ve Muğlalı hemşerilerimizle şafağın söküşüne de hep birlikte şahitlik edeceğimiz günlerin habercisidir.
“DAĞILIRLAR DİYENLERE MAHCUP EDİP YÜRÜMEKTE KARARLIYIZ”
Söylentilere kulak asmadan, başarılamaz denilenleri başararak, yapılamaz denilenleri yaparak, dağılırlar diyenlere mahcup edip birbirimize çok daha sıkı kenetlenerek ülkülerimize yürümekte kararlıyız. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılına “merhaba” dediğimiz böylesine anlamlı bir zamanda, Türk’ün mührünün silinmemek üzere vurulduğu Türk asrının temellerinin atıldığı bir dönemde yolun yokuş olması bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Yolun uzun veya ince olması Milliyetçi Hareket Partisini ülkülerine yürümekten vazgeçiremeyecektir” dedi.
 

Bakmadan Geçme