Meclis Toplantısında Ekonomik Konular Görüşüldü

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na ekonomik konular damga vurdu. Meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan Finansbank baş ekonomisti Erkin Işık global ve ulusal piyasalar hakkında bilgiler vererek ülkemizdeki para politikalarını değerlendirdi.

  • 641

Toplantıda dünyada ve ülkemizde ekonomik görünüm ele alınırken, Amerika, Avrupa ile birlikte ülkemizde yaşanan enflasyon ve kısa orta vadede etkileri görüşülerek önümüzdeki dönemde ana parametreler üzerinde yapılan tahminler değerlendirildi. QNB Finansinvest Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yurdalan da toplantıda hazır bulunarak finansal yorumlarda bulundu.

Meclis Toplantısında Ekonomik Konular Görüşüldü

Eylül ayı olağan meclis toplantısı 28 Eylül Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda Finansbank baş ekonomisti Erkin Işık “Ekonomik tahribatın düzelmesi uzun sürecek.” derken, iç talebin büyümenin üzerinde seyrettiğinin altını çizerek enflasyon sonucu cari açığın büyük olduğuna ve enflasyon yüksekliğinin uzun süre devam edeceğine değindi. Finansal istatistikleri de paylaşan Işık, bundan sonra birden fazla faiz artışının yaşanmasını beklemediğini açıklayarak “Faiz artış sürecinin sonuna geldik.” dedi. Işık, yatırımların %70’den fazlasının dövizde olduğuna da işaret ederken kısa vadede ekonominin düzelmesinin mümkün olmadığına parmak bastı. “Ekonomide doğru işler yaptığınız zaman verimlilik artıyor. Daha uzun vadeli yatırımları ekonomi kaldırabiliyor ve daha fazla sermaye girdisi oluyor.” diyen Işık bunun için sürdürülebilir ekonomik politikalara ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

Meclis üyeleri ve meslek komite üyeleri Erkin Işık ve Bülent Yurdalan ile ekonomik konularda istişare etti. Yurdalan, Bodrum’daki ekonomik riskler hakkında yorumda bulunurken, yabancı turistlerin sürekliliğini sağlamak gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Meclis toplantısına teşriflerinden ve verdikleri bilgilerden dolayı Yurdalan ve Işık’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Meclis Toplantısında Ekonomik Konular Görüşüldü

Haklı gurur: The Bodrum Cup

Meclis Üyesi ve The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal toplantıda Bodrum Cup 2023 rotası hakkında bilgi verdi. Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Selanik-İstanbul arası bir etap oluşturduklarını belirten Uysal, “Atatürk’ün gözlerini dünyaya açtığı evden gözlerini kapadığı Dolmabahçe Sarayına doğru bir rota ile yarışmamızı açacağız. Bu yıl organizasyonumuzu Cumhuriyetimizin 100 yılına adıyoruz.” dedi. 3 Ekim günü Selanik’te Atatürk’ü anma töreni düzenleyeceklerini açıklayan meclis üyesi Uysal 28 Ekim’de İstanbul’da bayrak seremonisi ve tekne geçişleri planladıklarını belirtti.

Organizasyonu destekleyen sponsorlara özel teşekkürlerini sunan Uysal Bodrum Cup’ı global bir marka haline getirmek için çabaladıklarının da altını çizdi. “100.yıla da Bodrum’a da yakışır bir marka çıkarmak yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Karnemiz çıktı 1.5 milyon Euro’nun üzerinde marka değeri olan bir organizasyon olarak şuana kadar Bodrum’da alınmış en büyük tanıtım bütçesini de almış durumdayız.” diyen Uysal, geçen yılki yarışlarda 79 milyon tekil kişiye eriştiklerine dikkat çekti.

Bodrum Cup’ın misyonuna da değinen Uysal, “Ülkede iyi şeyler olacağına dair bir umut olmaya çalışıyoruz.” derken insanların onlara moral verecek ve hayata olumlu bakmalarını sağlayacak sosyal sorumluluğu yüksek organizasyonlara ihtiyacı olduğuna değindi. “Bodrum’da The Bodrum Cup Köyü de kuracaklarını açıklayan meclis üyesi 600 m2’lik bir alana sahip müze alanını Bodrum’a hediye etmeye hazırlandıklarının bilgisini paylaştı.

Başkanlardan destek sözü

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Süleyman Uysal’a özel teşekkürlerini sunarak Bodrum’un yüz akı olan bu organizasyonu desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Kocadon, “Denizcilik kültürü ile harmanlanmış bir coğrafya olarak Bodrum Cup bizim yüz akımız. Biz Bodrum olarak bunu başardık. Erman Aras’tan Süleyman Uysal’a süreç başarı ile devam ediyor. Bodrum Cup’ta emeği geçen herkesi can’ı gönülden kutlarım.” dedi.

Eylül ayı faaliyetleri

Eylül ayı faaliyetleri hakkında Başkan Kocadon tarafından bilgi verilmesinin ardından toplantı sona erdi. Başkan Kocadon Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı’na katıldıklarını açıklayarak Van’ı gastoronomik ve kültürel açıdan çok beğendiklerini ve çok iyi ağırlandıklarını belirterek Meclis üyelerine Van’ı ziyaret etmeleri önerisinde bulundu. Eylül ayı içerisinde protokol ziyaretlerinin sürdüğünü açıklayan BODTO Başkanı Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın Odayı ziyaret ettiğini söyleyerek kendisine Odanın çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ileten Kocadon tüm bu ziyaretlerin diğer Bodrum Odaları ve STK’ları ile birlik beraberlik içerisinde yapıldığına ve Bodrum’a da bu birlik beraberliğin yakıştığına dikkat çekti.

Bakmadan Geçme