Meclis Toplantısı Mitinge Dönüştü

Fethiye Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısı adeta mitinge dönüştü. CHP'li Başkan Alim Karaca'nın korumalarıyla birlikte geçtiğimiz hafta sonunda Ankaralı tatilcinin aracını darp ettiği iddiaları üzerine ulusal ve sosyal medyada çıkan haberler, yankı yaratmıştı. Bu haberlerin ardından CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir'in, sosyal medyadan partililere ve Fethiyelilere çağrıda bulunmasıyla birlikte Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonunun önü destek mitingine döndü. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleriyle birlikte salona gelirken zabıta görevlileri selama durdu. Vatandaşlar, başkan Alim Karaca'yı alkışlarla karşıladı. 

  • 3010
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis Toplantısı Mitinge Dönüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Alim Karaca’ya destek verenler arasında CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, Muğla eski milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Sami Gökmen, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Başkanı Osman Çıralı, TURSAB BYK Şube Başkanı Özgen Uysal, muhtarlar, CHP’li belediye meclis üyeleri ile partililer yer aldı. Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye meclis toplantısına girmeden önce toplanan kalabalığa hitap ederek hafta sonunda yaşanan olayı anlatıp seçildiği günden bu yana kendisine hak etmediği eleştiriler getirildiğini söyledi.

Sık sık alkışlarla sözü kesilen başkan Alim Karaca, “Geçtiğimiz 5 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasını yapmazsam görevi bırakırım, aday olmam” şeklinde konuştu. Başkan Karaca, “Maalesef talihsiz bir olay yaşadık. Fethiye’yi temsilen bunun böyle olmasını istemezdim. Bizleri tahrik edebilmek için her şeyi yapıyorlar. Ne olursa olsun Fethiye’de yaşayan 163 bin vatandaşımızın üzerinde hiçbir şey yok. Göreve geldiğimde var gücümle sizler için çalışacağımı ifade ettim. 16 aydır belediye başkanlığı yapıyoruz. Şu zamana kadar yapmış olduğumuz ve yapacağımız hizmetler sizler için. Kumluova Belediye Başkanlığım ve geçmişim hakkında bir tek açık bulamıyorlar. Yolumuzda tertemiz yürüyoruz. Kim beni kışkırtmaya çalışırsa çalışsın, baskı kurmaya çalışırsa çalışsın; biz yolumuza devam edeceğiz. Başkanlık koltuğuna oturduktan bir ay sonra, körfezin kirliliğinden beni sorumlu tuttular” ifadelerini kulandı. 

Toplantının yapıldığı salon, önceki meclis toplantılarının aksine adeta çiçek bahçesine döndü. Fethiye’deki oda ve STK’ların gönderdiği çelenkler, salonu baştan sona doldurdu. Fethiye Belediye Meclisi’ne başkanlık yapan Alim Karaca, burada da önce hafta sonunda yaşanan ve kendisinin de üzüntü duyduğu olayı anlatıp, kendini savunarak elde ettikleri olay anının kamera görüntüleriyle hukuk önünde bu kişiyle mücadele verileceğini söyledi. Belediye başkanı Alim Karaca, “Aileme karşı ağır hakaretler yapıldı. Fethiye Belediyesi Başkanı makamına yapılan ağır hakaretlere, tepkisiz kalmam mümkün değildi. Aksazlar’da bir düğünden çıktıktan sonra önümdeki araçta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, arkasındaki arabada ben vardım. Başka bir törene yetişmeye çalışıyoruz. Paşa kebabı geçince, aramıza bir siyah araba girdi. Bizi 500 metre taciz etti” dedi. 
 
Başkan Karaca, Karagözler Mahallesi’ndeki çocuk oyun parkıyla ilgili olarak eleştiride bulunan belediye meclis üyelerinin eleştirilerinin doğru olmadığını kaydederek bu konuda da bilgi aktardı. Karaca, “AK Partili 2 meclis üyesi, bir kanala çıkıp beyanatlar veriyor. ‘Efendim 2. Karagözlerde Fethiye Belediyesi, buradaki yeşil alanı satılığa çıkarıyor’ Benim bu olaydan bir kere benim haberim yok. Bu yeşil alan değil, tescili hazineye yapılmış konut alanıdır. Hazine, Milli Emlak burayı satışa çıkarmış. Benim elimde her türlü belge var. Zamanı geldiğinde bizlerde konuşulması gerekilirse konuşacağız” dedi.
Karagözler’deki satışı çıkartılan parselle alakalı Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sürayya Alim açıklamalarda bulundu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hikmet Selçuk, başkanın trafikte yaşadığı olayla ilgili düşüncelerini aktarıp Karagözler Mahallesi’ndeki çocuk oyun alanının yıllardır çocuklar için en önemli oyun alanı olduğunu söyleyip “burası satılmasın” şeklinde konuştu. Ak Partili Meclis Üyesi Hikmet Selçuk ise, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yaşadığı olayla ilgili geçmiş olsun dileklerini sunarak şu ifadeleri kullandı; “Bu olayı siyasi bir şeymiş gibi, AK Parti’ye mal etmeye çalışmayın” derken, Karagözler’de yaşadığını ve Karagözler’de büyüdüğünü belirterek, bu alanın park olarak kalmasını istediğini söyledi. Selçuk, “Karagözler halkı olarak biz buranın park olarak kalmasını istiyoruz. Tüm mahalleli bunu istiyor. Karagözler’de bunun haricinde bir park yok” dedi. Selçuk’a cevap veren Karaca, “Benim ağzımdan Ak Parti ile ilgili bir şey çıktı mı?” dedikten sonra Karagözler’deki parkla alakalı ise, “Milli Emlak Satışa çıkarmasın o zaman” dedi.
Konuşmaların ardında belediye meclis toplantısına geçildi. 5’i gündem dışı olmak üzere 21 gündem maddesi görüşüldü. Fethiye Belediye Meclisi, 21 maddenin tamamını oy birliği ile kabul etti. Gündemin 7. Maddesinde Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özer Olgun’un isminin, evinin bulunduğu sokağa verilmesi talebi de oy birliği ile geçti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, meclis gündemini kapattı.
Belediye Meclis Toplantısını izleyenler arasında CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve bazı partililer de yer aldı. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, bu konuşmalar sırasında salona girip en öne oturunca AK Partili meclis üyeleri, sosyal mesafe yüzünden tepki gösterdi. Mürsel Alban, meclis üyelerinin arasından kalkıp yan taraftaki CHP’li vatandaşların bölümüne geçti. 

Belediye meclis toplantısında 21 maddelik gündem tek tek ele alınıp tartışılarak oylandı. İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin içkili yer bölgesinin tespitleriyle ilgili başvurular, komisyona gönderildi. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2019 yılı kesin hesap ile ilgili olarak hazırlanan plan ve bütçe komisyonu raporu okundu. Gider bütçesi 181 milyon TL olarak ifade edilirken rapor oy birliğiyle kabul edildi. 

Fethiye’de 1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı yapan merhum Özer Olgun’un isminin evinin bulunduğu sokağa verilmesine ilişkin müzekkere de oy birliğiyle kabul edildi. Sivas’ın İmranlı Belediye Başkanlığının kardeş şehir teklifi de görüşülüp kabul edildi. İki oturumda yapılan toplantının son bölümünde söz alan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Turgay Öztürk, başkanın yaşadığı olaydan üzüntü duyduğunu kaydederek burasının miting alanı olmadığını belediye meclis toplantısının özüne uygun olarak yapılması gerektiğini hatırlattı. Usul konusunda CHP İlçe Başkanının oturma yerinin yanlış olduğunu ifade etti. Çocuk parkıyla ilgili olarak da derinlemesine araştırma yaptığını söyledi. 

AK Partili belediye meclis üyesi Turgay Öztürk’ün eleştirilerine Belediye Başkanı Alim Karaca kısa bir cevap verdikten sonra toplantı sona erdi.
 

Bakmadan Geçme