MEAH'ta hastalıklar ile ilgili stant kuruldu

'Derin Bir Nefes Alalım' sloganıyla Göğüs Hastalıklarında en sık görülen dört hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stant kuruldu.

  • 563

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Özlem Şengören Dikiş koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 Öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının destek ve katkılarıyla, Göğüs Hastalıkları İçerisinde en sık görülen dört hastalıkla ilgili bilinci ve farkındalığı arttırmak amacıyla bilgilendirme, yönlendirme için stant kuruldu.

MEAH'ta hastalıklar ile ilgili stant kuruldu

Göğüs Hastalıkları polikliniği önünde kurulan stantta vatandaşlar Pnömoni, KOAH, Astım, İdiopatik Pulmoner Fibrozis hastalıklarının semptomlarla ilgili bilgilendirildi, broşürler dağıtıldı. Standa başvuran kişilere bu hastalıklar hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi verildi.

MEAH'ta hastalıklar ile ilgili stant kuruldu

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Şengören Dikiş “Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Dönem1 Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ile birlikte "Derin Bir Nefes Alalım" adı altında, Göğüs Hastalıklarında en sık görülen dört hastalık hakkında öğrencilerimiz tarafından bilgilendirme metinleri ve broşür görselleri, tasarımları hazırlandı. Göğüs Hastalıkları Poliklinik girişinde stant kuruldu. Hastanemizin giriş katından itibaren tüm poliklinik koridorları ziyaret edilerek bekleyen hastalara, öğrencilerimiz kendilerini tanıtarak dört hastalığın temel semptomlarını anlattılar, broşürler üzerinden bilgilendirdiler. Hem farkındalık oluşturdular, hem de hasta-hekim ilişkisini öğrenmeleri adına güzel bir başlangıç oldu’’ dedi.

MEAH'ta hastalıklar ile ilgili stant kuruldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi standı ziyaret etti. “Derin Bir Nefes Alalım’’ sloganıyla ASTIM, KOAH, PNÖMONİ, İPF hastalıklarının farkındalığı için gerçekleştirilen etkinlik için emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini ilettiler.

MEAH'ta hastalıklar ile ilgili stant kuruldu

Bakmadan Geçme