Marmarisli öğrencilerden anlamlı proje
Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025'in 'Aile Yılı' ilan edilmesiyle birlikte, aile kavramına dair projeler Türkiye genelinde hayata geçirilirken, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Marmaris Evrenpaşa Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Seda Demirtürk önderliğinde 'Zamanın Gölgesinde: Latmos' isimli kitap çıkardı.

Marmaris Evrenpaşa Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Latmos'un kaya resimlerini ziyaret ettikten sonra, bu figürleri seramik tabaklara işledi, kumaşlara resmetti. Çinî sanatıyla kupalara taşıdı. Geleneksel sanatları modern tekniklerle harmanlayan projede linol baskı yöntemiyle desenler çoğaltıldı, figürlere dayalı dijital oyunlar geliştirildi ve metinler sesli hale getirilerek teknolojiyle bütünleştirildi.
Projeye katılan öğrencilerden Elif Nil Elçin, figürlerin içeriğine dikkat çekerek, "Resimlerde Anadolu'daki diğer örneklerden farklı olarak hiç şiddet unsuru yok. Hatta uzmanlar, Anadolu'daki aile tablosunun ilk kez burada resmedildiğini ifade ediyor" dedi.
Öğrencilerden Berfin Ayaz ise duygularını, "Amacımız bu eşsiz bölgenin herkes tarafından tanınmasını sağlamak. Kitabımızı hazırlarken çok mutlu olduk. Bu figürlerin 8 bin yıldır burada olduğunu bilmek inanılmaz bir duygu" diyerek dile getirdi.
Bakmadan Geçme





