Marmaris'in şampiyon çocukları yine madalyaları topladı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde katıldıkları her müsabakada madalya ve kupa ile dönen Kickboks sporcuları en son katıldıkları Cumhuriyet kupasında da 11 madalya ve bir kupa ile ilçeye gurur yaşattı.
8 yaşından bu yana Kickboks sporu yaptığını ifade eden 11 yaşındaki Cemre Jane Tekin ‘ Çok çalışıyorum hedeflerim arasında Türkiye ve Dünya şampiyonluğu var' derken, 11 yaşındaki Tunca Ünal'da bu sporun hem kilo vermesinde etkili olduğunu ifade ederek Kick boks sporunun düzenli olarak yapılmasının hem sağlık hem de bedensel açıdan ne kadar faydalı olduğunu vurguladı.
Daha önce Türkiye, Avrupa birinciliği ve Dünya ikinciliği ödüllerinin sahibi olan Hira Ercan bölge turnuvası ile ilgili ‘Rakibimin çıkmadığı maçta doğrudan birinci oldum, çünkü genelde rakipler korktukları için çıkmıyorlar. Geçen yıl dünya ikincisi olmuştum, bu yıl ise hedefim dünya birinciliği. Kulübümü çok seviyorum, herkes çok başarılı. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kick boksun insanın hayatında birçok şeyi değiştirdiğini düşünüyorum. Özellikle özgüven kazandırıyor, insanın kendini korumasını öğretiyor' şeklinde konuşurken kendisi gibi şampiyon kardeşi Alya Ercan ‘Aslında çok çalışıyoruz, neredeyse her gün buradayız. Sürekli antrenman yapıyoruz ve bu tempoya alıştığımız için kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Şimdi hedefimiz, Dünya Şampiyonası'nda yeniden başarı elde etmek. Geçen yıl dünya ikincisi olmuştum, 2023'te ise Avrupa Şampiyonu olmuştum. İnşallah 2026'da dünya şampiyonluğunu kazanacağım' dedi.
Bakmadan Geçme