Liseli gençler, festivalden çeşitli ödüllerle döndü

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yiyecek içecek hizmetleri aşçılık dalı öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen 20. Uluslararası Gastronomi Festivali'nde büyük bir başarıya imza attı. Avrupa, Orta Asya, Afrika, Asya ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen yarışmacılarla kıyasıya rekabet eden Milas temsilcileri, festivalden çeşitli ödüllerle döndü.

  • 629

Lise Düzeyi En İyi Lise Ekip Yarışması’nda Yağmur Gezgin, İrem Evran, Sedef Sarıkaya ve Hanife Yılmaz’dan oluşan birinci ekip, başlangıç olarak steak tartare, ana yemek olarak rossini soslu dana madalyon ve tatlı olarak da bal kabağı soslu pannacotta menüsüyle Altın Madalya kazandı. İkinci ekip olan Melis Bozbük, Damla Kara, Gülşen Öktür ve Fatmanur Esenkaya ise sihirli somon tartare, halibut balık wellington ve saklı cennet menüsüyle yine Altın Madalya’nın sahibi oldu.

Modern Türk Mutfağı Yarışması’nda ise Kübra Cirik, Buse Coşkun, Melis Karadağ ve Ayşegül Dağhan’dan oluşan ekip, çıntarlı içli köfte, beğendili çökertme kebabı ve kaynarlı pembe güllaç yaparak Altın Madalya kazandı. Bireysel Modern En İyi Balık Yarışması’nda da Ela Demir, mor patates yatağında sarma balık yaparak Gümüş Madalya elde etti. En İyi Ana Yemek Yarışması’nda ise Emin Akça, şaron soslu kuzu pirzola ile yarışmada belge almayı başardı.

Elde edilen başarılarla birlikte Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri ve aşçılık alanı yarışmaya damga vururken, Milas'ı da dünyaya tanıttı.