LİSE MEZUNU ADAYLAR KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA TER DÖKTÜ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS) Ortaöğretim sınavı Fethiye'de yapıldı. KPSS Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenlendi.

  • 680
LİSE MEZUNU ADAYLAR KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA TER DÖKTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl ilk defa 20 ilçede KPSS Ortaöğretim sınavının gerçekleştirildiği öğrenildi. 208 sınav merkezinde, 3 bin 460 bina ve 59 bin 770 salonda uygulanan sınavda, emniyet görevlisi dahil 168 bin 656 sınav görevlisi yer alıyor. Sınav, saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Adaylara "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

Sınav sonunda FRTTV mikrofonlarına değerlendirmede bulunan adaylar ise şunları söyledi; 
Aday Gülsüm Monal, “Ben işte çalıştığım için KPSS’ye de çok çalışamadım açıkçası. Hayırlısı olsun bakalım nasıl sonuçlar olacak. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır. Çünkü zor bir süreç ve uzun bir çalışma dönemi sınava giren herkese başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 
Aday Şaban, “KPSS sürecim iyi geçti, hem üniversiteye hazırlandım. Onunda etkisi olur. Şu an üniversitede okuyorum. Sınav sonucum iyi gelirse benim için çok iyi olacak. Emeklerim boşa gitmemiş olacak. Çünkü yoğun bir sınava çalışma dönemi geçirdim” dedi. 
Aday Başak Erdinç, “KPSS hazırlanma sürecim güzel geçti, ben lisans KPSS sınavına da girmiştim.  Burada da şansımı denemek istedim. İnşallah hayalini kurduğumuz mesleğe sahip oluruz. Sınava giren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme