'Laiklik, eşitlik, A-DA-LET'

Fethiye Kadın Platformu tarafından Beşkaza Meydanı'nda 'Laiklik, eşitlik, adalet' sloganları ile basın açıklaması yapıldı.

  • 485

Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen ve çok sayıda kadının katılım sağladığı basın açıklamasında “Kader değil cinayet!”, “Bu yıkımın hesabını kadınlar soracak” gibi çeşitli pankartlar kadınların ellerinde dikkat çekti.


Fethiye Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasını İstem Altınçekiç, tüm kadınlar adına okudu.


Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sevgili kadınlar, referandum niteliğindeki seçimin birinci turu sona erdi. Kadınlar başta olmak üzere halkın bir çoğunluğu tek adam rejimini değiştirme kararı aldı. Bu gerici, yobaz karanlık düzen kazanamadı, kazanamayacakta. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, biz kazanacağız. Türk kadınları evinin süsüdür diyerek bizi insan yerine koymayanların, kadınlar kısa etek giyip dekolte ile dışarı çıkamaz, isterse evde kocasına giyinebilir diyen kadınların nasıl giyineceğine karar verenleri, hamile kadınların sokakta dolaşması terbiyesizliktir anlayışını, açık kadın perdesiz eve benzer, perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır diyerek kadınlara hakaret edenleri, biz kadınlara sürtük, çürük diye aşağılayanları, kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cezbeder olmayacak diye ayar verenleri, o kadın kız mıdır kadın mıdır diyerek akıllarınca değer biçenleri bu gerici, yobaz, karanlık tek adam iktidarını göndereceğiz."

'Laiklik, eşitlik, A-DA-LET'

Bakmadan Geçme