'Kuzugöbeği' 400 TL'den Alıcı Buluyor

Her yıl Mart-Nisan aylarında ormanlık alanlarda çam ağaçlarının altında kendiliğinden yetişen doğal mantar türü olan ve Menteşe'de köylülerin geçim kaynağı olan 'kuzugöbeği' Perşembe Pazarı'nda 400 ila 500 liradan alıcısıyla buluşuyor.

  • 681
'Kuzugöbeği' 400 TL'den Alıcı Buluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan meşhur Perşembe Pazarı’ndaki tezgâhlarda kuzugöbeği yerini aldı. Her yıl Mart ayı sonu ile Nisan ayında ormanlık alanlarda çam ağaçlarının altında kendiliğinden yetişen doğal mantar türü olan kuzugöbeğinin kilosu 400 TL’den alıcı buluyor.

Anadolu’nun birçok yerinde şifa kaynağı olarak tüketilen kuzugöbeği mantarı, Muğla’da da birçok köylünün önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

Hem lezzeti, hem de faydaları ile büyük öneme sahip olan kuzugöbeği mantarı Perşembe Pazarı’nda kilosu 400 ila 500 TL’den satılıyor.

İlk çıktığı zamanlarda yağışların az olması sebebiyle 800 ila 1000 TL arasında adeta altın fiyatlarıyla yarışan kuzuböbeğinin fiyatı, son haftalarda yağışların olması dolayısıyla 400 TL’ye kadar düştü.

Öte yandan pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar kuzugöbeğinin fiyatını hala yüksek bulurken, bazı vatandaşlar ise düşen fiyatlardan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme