Kurbağa kaçakçısına 600 bin TL ceza

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, endemik türde yetişen ve nesli tehlike altında olan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 600 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.

  • 1206
Kurbağa kaçakçısına 600 bin TL ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nesli tehlike olan ve Fethiye’de sadece belirli bölgelerde yaşayabilen ilaç, sanayi, tekstil, kozmetik, biyolojik araştırmalar gibi farklı bilimsel araştırmalarda kullanılan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü ülkemizden yasadışı yollarla Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri tarafından operasyon yapıldı. Göcek Semenderi cins kurbağaları Japonya’ya göndermek üzereyken Fethiye KOM Ekipleri tarafından yakalanan şahıs tutuklanma istemi ile mahkemeye sev edildi. Sulh Ceza Hakimliği  tarafından adli kontrol  şartı ile serbest bırakılan şahsa ayrıca 600 bin TL idari para cezası uygulandı.
4 adet Göcek Semender Fethiye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce doğaya salındı.Kurbağa kaçakçısına 600 bin TL cezaKurbağa kaçakçısına 600 bin TL ceza

Bakmadan Geçme