Kural var uyan yok!

'Elektrikli scooterlar' son zamanlarda yaşanan kazalarla dikkat çekiyor.

  • 1394

Son zamanlarda sıkça tercih edilen elektrikli scooterlar getirilen düzenlemelere rağmen Fethiye trafiğinde büyük tehlikelere yol açıyor. Kurallara uymadan scooter kullanan sürücüler ve onlara ait bir sürüş yolunun olmaması tehlikenin boyutlarını arttırıyor zaman zamanda ölümlü kazalara neden oluyor.
Kullanımının yaygınlaşması ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz aylarda elektrikli scooterlarla ilgili yönetmelik yayımlamıştı. Yayımlanan yönetmeliğe göre scooterları taşıt yolunda sürmek; Otoyol, şehirlerarası karayolları ve azami hız sınırı 50 km/s üzerinde olan karayollarında sürmek; yaya yollarında sürmek; başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürmek; akrobatik hareketler yaparak sürmek; tek elle sürmek; kamu nizamını bozacak, özel mülkiyeti ihlal edecek ve yayalar, engelliler veya hareket kısıtlılığı olan kişilerin güvenli ve bağımsız hareketlerini, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde park etmek; scooter'a 2 kişi binmek; yük taşımak yasaklanmıştı.
Trafikte scooter'lar özellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Bunun yanı sıra 18 yaşın altındaki çocukların da scooter kullandığı, sık sık görülebiliyor. Scooter'ların ulaşımdan ziyade eğlence amaçlı kullanıldığını belirten vatandaşlar; özellikle gençlerin iki kişi binmesinden ve koruyucu ekipman bulunmamasından şikayetçi. Öte yandan kaldırımlarda, yol kenarlarında ve iş yerleri önlerine park edilmesi bir hayli tepki çekiyor. 
 

Bakmadan Geçme