Küdür'de Mera Şenliği düzenlenecek

Bodrum Yalıkavak'ın en değerli merası Küdür'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Mera Şenliği' düzenlenecek.

  • 801
Küdür'de Mera Şenliği düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından "Kesin Korunacak Hassas Alan" ilan edilen ve 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Mera Islah ve Amenajman Projesi" başlatılan Bodrum Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadasında "Mera Şenliği" düzenlenecek.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 2022 yılında Bakanlık onayıyla başlattığı 1.559.500 TL bütçeli mera ıslahı çalışmaları kapsamında bölgedeki yabancı otlar temizlendi, üstten tohumlama ve gübreleme yapılarak meranın ot verim ve kalitesi artırılarak besicilerin kullanımına açıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çobanların kullanımına sunulmak üzere Küdür Yarımadası'nın farklı noktalarına 4 adet sıvat ve 4 adet gölgelik yerleştirildi. 

Küdür, kesin korunacak hassas alan

Yalıkavak, Geriş ve Gökçebel'deki hayvan sahibi çiftçilerin kullanımına açılan Küdür Merasının, 550 ada 59 parselde kayıtlı Kamu Orta Malları siciline kayıtlı kadimden beri "mera" olarak kullanılan 4.112.796 m² yüz ölçümündeki taşınmaz, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmişti.

Konumu itibariyle dünyanın en değerli merası olma özelliği taşıyan eşsiz güzellikteki taşınmaz üzerinde 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 14:00'te, yerel halkın ve başta depremzedeler olmak üzere çocukların katılımıyla yapılacak mera ıslah açılışı, şenliğe dönüştürülerek Küdür'ün korunması yönündeki çalışmaların tanıtılması ve farkındalığın artırılması amaçlandı. Küdür Mera Şenliği kapsamında, çocuklara yönelik eğlenceli oyun ve etkinlikler ile yazlık sebze fidesi dağıtımı ve ikramlar olacak.

Bakmadan Geçme