KÜÇÜK MUCİDİN ESERİ İLGİ ÇEKİYOR 

Fethiye'nin Menteşeoğlu Mahallesi'nde yaşayan, Patlangıç Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Can Baran Balcı'nın kendi evinde yaptığı çalışma ile bisiklete süspansiyon ekledi. Arka tekerleğine de otomobil tekerleği takan küçük mucidin bu eseri, gören herkesin ilgisini çekiyor.  

  • 5758

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi’nde yaşayan, Patlangıç Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Can Baran Balcı’nın kendi evinde yaptığı çalışma ile bisiklete süspansiyon ekledi. Arka tekerleğine de otomobil tekerleği takan küçük mucidin bu eseri, gören herkesin ilgisini çekiyor.  

Demirlerin kaynakla birleştirilmesi sonucu normal bir bisiklete süspansiyon ekleyen 8. sınıf öğrencisi Can Baran Balcı, arka lastik yerine ise kenarlarını kestiği ve jantın içine monte ettiği otomobil lastiği taktı. Küçük mucit kendi imkanları ile yaptığı bu bisikleti, 150 TL’ye mal ettiğini söyledi. Bunun daha önce internette örneğini gördüğünü belirten Can Baran Balcı, bunun Fethiye’de bir ilk olduğunu söyledi. 

Küçük mucit Can Baran Balcı yaptığı açıklamada, “Bisikletin üzerine demir kaynağı ile süspansiyon ekledim. Arka tekerleğe ise kenarlarını kestiğimiz ve jantın içine monte ettiğimiz otomobil lastiği taktım. Süspansiyon ile istediğimiz zaman alçaltıp, yükseltebiliyoruz. Bir anlık düşünce sonucu bu bisikleti tasarladım. Daha önce internette bir benzerini görmüştüm. Evin önünde yaptım. Tek demir kaynağı için 150 TL ödedim. Fethiye’de bunu ilk ben yaptım” ifadelerini kullandı. 


 

KÜÇÜK MUCİDİN ESERİ İLGİ ÇEKİYOR 
KÜÇÜK MUCİDİN ESERİ İLGİ ÇEKİYOR 
KÜÇÜK MUCİDİN ESERİ İLGİ ÇEKİYOR 
KÜÇÜK MUCİDİN ESERİ İLGİ ÇEKİYOR 

Bakmadan Geçme