Kredi kartı borcu olan yandı! 1 Nisan'dan sonra kartınızı iptal ettirmek isteyeceksiniz

1 Nisan'dan sonra kredi kartlarına yeni gelecek uygulama yüzünden, kredi kartı borcu olanlar kartlarını iptal bile ettirmek isteyebilir. Yeni uygulama birçok kişinin canını yakacağına benziyor.

  • 1532
Kredi kartı borcu olan yandı! 1 Nisan'dan sonra kartınızı iptal ettirmek isteyeceksiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Nisan kredi kartı kullanıcıları için kritik bir tarih olacağını dile getiren uzmanlar, bunun birden fazla nedeni olduğuna dikkat çekti. Seçimlerden sonra Mehmet Şimşek’in hedefinde, kredi kartı borçları olacağı bilgisi verilirken, bu noktada ilk adım kredi kartı verilmesinin zorlaştırılması olacağı sinyalleri verildi.

Kredi kartı kullanıcılarını neler bekliyor?
Günümüzde kredi kartı kullanıcı sayısı bir hayli artış gösterirken, birçok kişinin cüzdanında farklı farklı bankaların kredi kartını yer alıyor. Yaygın bir şekilde kullanılan kredi kartları tüketicilere birçok avantaj sunarken, son yayınlanan verilerden elde edilen bilgilere göre, birçok kişinin kredi kartı borcunu döndürmekte zorlandığı bilgisi yer alıyor.

Aynı istatistiklere göre, kredi kartı kullananların büyük bir çoğunluğunun sadece kredi kartlarının asgari ücretini ödeyebildikleri dikkatleri çekti.

Mehmet Şimşek, bu konu ile ilgili seçimlerden sonra bazı değişiklikler yapacağı bilgisi verilirken, kredi kartı borçları için ilk adımın kredi kartı verilmesinin zorlaştırılması ve aynı zamanda da kullanımının azaltılması olacağı bekleniyor.

Kredi kartına taksit tarih mi olacak?
Birçok alanda kullanım kolaylığı sağlayan kredi kartının en dikkat çekici özelliği peşin alımlarda sunmuş olduğu taksit sayısı olurken, eğitim ve sağlık harcamaları dışında kredi kartına sıfır vadeli taksitlendirme kaldırılacağı bildirildi. Ayrıca, vade farkını ödeyerek taksitlendirme işlemlerinin devam edeceği açıklandı.

Tüm bunlar dışında, Kredi kartı kullanımını sınırlandırmak adına alınan önemler kapsamında, borçların ödenmesi için belirlenen azami ödeme tutarında artırıma gidileceği bildirildi.

Bu durumda da, kredi kartların asgari ödemesi yüzde 40’ı olarak belirlenecek. Yüzde 40’ı olarak sınırlanan asgari ödeme tutara göre, 10.000 TL’lik harcama yapan kart kullanıcılarının 4.000 TL ödeme yapması gerekecek. Ödenmeyen kısımlara ise büyük oranlarda faizler geleceği yönünde bilgi verilirken, bu ve bunun gibi önlemler kapsamında kullanıcıların kredi kartından uzaklaşması ve harcamaların kısıtlamaya gitmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme