• Haberler
  • Ekonomi
  • Kredi çekeceklere müjde: Ortak kredi dönemiyle taksit yükü azalacak

Kredi çekeceklere müjde: Ortak kredi dönemiyle taksit yükü azalacak

Kredi faizlerindeki artışın ardından ortak kredi modeli çözümü bankalar tarafından hayata geçiriliyor.

  • 1080
Kredi çekeceklere müjde: Ortak kredi dönemiyle taksit yükü azalacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde alınan ekonomik kararların ardından kredi faizlerinde ciddi artış görülürken, özellikle konut kredisi çekmek vatandaşlar için maddi şartları son derece zorlayan bir hale büründü. Öte yandan Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ortak kredi modeli uygulamasını hayata geçirdi. Ortak Kredi uygulamasıyla en az 2, en fazla 5 kişi bir araya gelerek konut kredisi çekebilecek.

ORTAK KONUK KREDİSİ ÖZELLİKLERİ
Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımları kredilendirilebilmektedir. Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabilmektedir.

Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir. Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Banka Şubelerince gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir. Ziraat Bankası, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunacak. Ortak kredi modeliyle konut sahibi olmak isteyen vatandaşların aylık taksit ödemelerinin hafiflemesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme