• Haberler
  • Çevre
  • Kozan Dağları Zakkumların Çiçek Açmasıyla Pembeye Büründü

Kozan Dağları Zakkumların Çiçek Açmasıyla Pembeye Büründü

Her yıl nisan ve mayıs aylarında açmaya başlayan zakkum çiçekleri, dağlarda görsel bir şölen oluşturuyor.

  • 278

Adana’nın Kozan ilçesi Memi Mahallesi'nde dağ yamaçlarını saran zakkumların çiçek açmasıyla kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. İlçede açık hava stüdyosuna dönen yamaçlar, fotoğraf ve doğa tutkunlarının akınına uğruyor. Ormanlık alanda yetişen zakkum çiçekleri pembe ile yeşilin buluşmasıyla farklı bir güzellik ortaya çıkarıyor.

Kozan Dağları Zakkumların Çiçek Açmasıyla Pembeye Büründü
Çocukları ile birlikte fotoğraf çekimi için bölgeye geldiklerini aktaran Bestami Akgöç, "Her yıl baharda bu güzel şöleni izlemeye geliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından buraya fotoğraf çektirmeye geliyorlar. Bu çiçek zehirli ama görüntüsü çok güzel. Kur'an’da da ismi geçen bir çiçek. Ölüm çiçeği, cehennem çiçeği olarak biliniyor. Bunu koparmıyoruz ve sadece görsel güzelliği ile fotoğraf çektirmeye geliyoruz. Doğa harika, herkesi buraya bekliyoruz. Belediyemizde destek verirse burası doğa turizmine kazandırılır diye düşünüyoruz” dedi.

Kozan Dağları Zakkumların Çiçek Açmasıyla Pembeye Büründü
Ailesi ile bölgeye gelen Reyhan Akgöç ise, "Babamla fotoğraf çekimi için geldim. Her yıl buraya geliyorum, pembe çiçekler çok güzel" diye konuştu.
Mersin'den geldiğini ve doğaya hayran kaldığını söyleyen Seda Can Ulaş, “Fotoğraf çekimine geldik. Harika bulduk. Keşfedilmeye değer" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme