• Haberler
  • Güncel
  • 'Kooperatiflerimizle İşbirliği Yapmaya Devam Ediyoruz'

'Kooperatiflerimizle İşbirliği Yapmaya Devam Ediyoruz'

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Seydikemer ilçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında yerel de bulunan kooperatifler ile koordineli olarak yerel üretimi desteklemek güçlendirmek, kalkınma ve üretimi hızlandırmak adına protokol imzalandı.

  • 487

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada; “Yerelde bulunan kooperatifler ile koordineli olarak; yerel üretimi desteklemek, güçlendirmek, kalkınma ve üretimi hızlandırmak için Süt Üretici Birliği ile yaptığımız bu protokolle; çoklu fayda gözetilmiş olup, belediye gücü ve güveni ile yeni projelere güçlü başvurular yapmak istiyoruz. Üretici ile tüketici arasında köprü olarak, iki taraf için de fayda sağlayacağız. Ayrıca, bu protokol çerçevesinde, çocuklarımıza da süt desteğinde bulunmuş olacağız” dedi.

Fethiye Süt Üreticileri Derneği Başkanı Turgut Tokmak yaptığı açıklamada;

“Sütlerimizin tamamını “Hastalıktan Âri” ve AB onaylı Hayvancılık Çiftliğinden ve son sistem sağım üniteleri, hayvan takip ve yem yönetim sistemleri kullanılarak alanında “Uzman Veteriner Hekim” ve “Tekniker“ kadrosuyla devamlı sağlık kontrolleri yapılarak hijyenik olarak sağımının gerçekleştiği, sütün sağım esnasında soğutmaya başlatıldığı çiftliklerden tedarik ediyoruz. Tedarik ettiğimiz bu sütleri yine soğuk zincirde ideal sıcaklıklarda (0-4°C) bozulmadan satış noktasına naklini yapıyoruz. Satış noktasına getirilen sütleri, hijyenik, el değmeden tüketiciye ulaştıran Sütmatik Makineleri ile perakende olarak tüketicilerimizin satışına sunuyoruz. Tüketicilerimiz satış noktalarımızdan sütlerini ister kendi kapları ile isterlerse satış noktalarımızdan temin edebilecekleri 3-5 lt lik ambalajlar ile alabilirler” dedi.

Bakmadan Geçme