Kızılay 152 yaşında

Türk Kızılay Teşkilatı 152. yaşını kutluyor. Türk Kızılay Fethiye Şubesi, teşkilata destek olan hayırseverlere teşekkür plaketi sundu. Türk Kızılay Fethiye Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Şube Başkanı Burhanettin Tuna 732 gıda kolisi, 2 bin 100 adet konserve ve 111 bin 600 TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi. Türk Kızılay Fethiye Şubesi olarak bir önceki yıldan 10 kat daha bağış geldiğini anlatan Tuna, ''Hayırseverlerin ortaya koydukları güvene sonsuz teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımız el birliği ile bu gönül köprüsünde büyük emekler harcadılar. Hayırseverlerimize plaket ve teşekkürlerle ziyaretlerde de bulunduk. Bayram öncesi de 47 öksüz ve yetim çocuğumuzu sevindirip, çiftte bayram yaşattık' ifadelerini kullandı.

  • 1294
Kızılay 152 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yönetim kurulu üyelerinin ve bazı hayırseverlerin de yer aldığı şube binasındaki toplantıda konuşan Türk Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 152 yılı geride bırakan Türk Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor. Bugün geçmişi ile gururlu bir çalışma yürüten Türk Kızılay’ın 152. kuruluş yıldönümünü yaşamaktayız. Türk Kızılay Derneği kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden itibaren toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak amacıyla önemli görevler üstlenmiştir. Ülkemiz içinde ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca ihtiyaç sahibine kesintisiz sosyal yardımlar yapmıştır. Bu yardımlara; gıdadan giysiye, nakdi yardımdan yemek dağıtımına, eğitimden kan hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede devam edilmektedir” dedi.

Türk Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını döneminde ve Ramazan ayı boyunca yapılan faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Ramazan ayı öncesinde yaptığımız bilgilendirme toplantısında Türk Kızılay Fethiye Şubesi olarak bölgemizde ulaşılmadık hiçbir ihtiyaç sahibi kalmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen korona virüsü salgını dolayısıyla işe gidemeyen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için gece gündüz çalışacağımızı ifade etmiştim. Allah’a şükürler olsun ki, Ramazan ayı ve Kovid-19 salgını döneminde yaptığımız çalışmalar, bağış ve yardımlar ile tarihin en verimli dönemini geçirdik. Allah nasip ederse bu yardımlarımız Ramazan Ayı’nda olduğu gibi bundan sonra ki dönemde de hız kesmeden devam edecektir. Geçtiğimiz bu süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri kısaca ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ İNSANİ YARDIM KURULUŞUYUZ  

Tuna, “Ramazan ayı ve korona virüsü salgını döneminde hayırsever vatandaşlarımız ve bağışçılarımız tarafından hem ayni hem nakdi olmak üzere birçok bağışta bulunulmuştur. Bu bağışlar çerçevesinde şubemize 67 bin 433 TL fitre, zekât ve nakdi yardım, 732 adet gıda kolisi, 430 kilogram yemeklik zeytin, 248 adet helva, 63 paket süt bağışı yapılmıştır. Türk Kızılay Genel Merkezden ise 2 bin 100 adet konserve gelmiştir. Ayrıca şube imkânlarımızla 550 adet gıda kolisi temin edilmiştir” açıklamalarında bulundu.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN EVİNE AŞ OLDUK

Açıklamasını sürdüren Tuna, “Ramazan ayı içerisinde ve Kovid-19 salgını döneminde bağışlanan ve şubemiz tarafından temin edilen gıda kolileri, genel merkezden gönderilen konserveler, zeytin, helva ve sütten oluşan bin 300 adet gıda kolisi bölgemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine bizzat yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz ile gönüllülerimiz tarafından ulaştırılmıştır. Yapılan bu yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine aş olduk” şeklinde konuştu.

NAKDİ YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Tuna, “Fethiye Kızılay şubesi olarak bölgemizde yaptığımız yardımlar, ayni yardımlarda olduğu gibi nakdi yardımlarda da artarak devam etmektedir. Nakdi yardımlar çerçevesinde Ramazan ayı boyunca tespit edilen, korona virüsü salgını sebebiyle işe gidemeyen ve nakdi yardıma muhtaç 279 aileye 400’er yüz TL olmak üzere 111 bin 600 TL. nakdi yardım yapılmıştır. Salgın ile mücadele kapsamında, hastalık riskini en aza indirmek amacıyla hareket eden şubemiz, vatandaşlarımız için maske ve dezenfektan dağıtılması konusunda da büyük gayret göstermiştir. İlçemizdeki semt pazarlarında kurduğumuz stantlarda, işyerlerinde, kavşaklarda ve cuma namazı öncesinde camilerimizde 10.000 adet maske ve 5.000 adet dezenfektan dağıtımı yapılmıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

YETİMLERİMİZE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTIK

Tuna, “İnsanlığımızı sosyal hayatımıza yansıtmanın en güzel göstergelerinden biri Allah’ın bizlere birer emaneti olan yetim ve öksüzlere sahip çıkmaktır. Her zaman bu düşünceyle hareket eden şube yönetimimiz, Ramazan Bayramı’nda şube bütçesinin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 47 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi yavrumuzu giydirmek suretiyle onların bayram yapmalarına vesile olmuştur. Türk Kızılay Fethiye Şubesi olarak yardımlaşma, dayanışma ve iyilik faaliyetlerinin artarak devam etmesi için ayni ve nakdi bağışlarıyla bizleri sürekli destekleyen hayırsever vatandaşlarımızı asla unutmamamız gerektiğini düşünmekteyiz. Bu düşünceyle, Ramazan Bayramı’nda yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz ile gönüllülerimizden oluşan ekiplerimiz vasıtasıyla bizlere bağışlarını esirgemeyen 19 hayırseverlerimize hazırladığımız teşekkür belgelerini ve hediyelerimizi takdim ettik. Ramazan ayı ve korona virüsü salgını döneminde yaptığımız faaliyetleri sizlere kısaca aktardım. Allah nasip ederse önümüzde ki günlerde de Türk Kızılay Fethiye Şubesi olarak sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmak için çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz. Bizlere destek olmak isteyen vatandaşlarımız şubemizin 614 39 27 ve 0(542) 470 5263'nolu telefon numaralarını arayarak veya Kızılay ofisimizi ziyaret ederek yardım ve bağışlarını yapabilirler. Bu vesileyle siz basın mensuplarına ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

           

Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında
Kızılay 152 yaşında

Bakmadan Geçme