Kirişçi'den soğan açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, katıldığı bir yayında soğan fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. 

  • 439
Kirişçi'den soğan açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kirişci, çiftçilerin ekonomik durumunun iyi olduğunu iddia ederek 'Şu anda çiftçilerimiz gayet güzel para kazanıyorlar. ' dedi. Bakan Kirişçi, soğan fiyatları için bir hafta sonrasına dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti'nin Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı’nda katıldığı yayında açıklamalarda bulundu. Kirişçi'nin açıklamasında çiftçiler için "Gayet güzel para kazanıyorlar. Ekonomik olarak gayet iyi durumdalar." ifadelerini kullanması tepkilere neden oldu.
Bakan Kirişci, soğan fiyatlarının düşeceği konusunda umutlu olduğunu belirterek, soğanın kışlık üretimi ile erkenci üretimi arasında bir geçiş döneminde olduğunu söyledi. "1 haftası var. Soğanın fiyatının ne kadar düştüğünü göreceğiz" diyen Kirişci, çiftçilerin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu da savundu.
Bakan Kirişci, çiftçilerin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu belirtirken, "Şu anda çiftçilerimiz gayet güzel para kazanıyorlar. Ekonomik olarak gayet iyi durumdalar" dedi. Ayrıca Bakan Kirişci, sektör paydaşlarıyla yaptığı toplantılarda hiçbir çiftçinin tepkisini yansıtan bir olay yaşamadığını ifade etti. Bu durumu "dürüstçe" dile getiren Bakan Kirişci, seçim beyannamesinde somut vaatlerin olup olmadığı sorusu üzerine ise cevap verirken, "Şimdi bir şeyi düzeltelim. Ben göreve geldiğimden bu güne 13 ay geçti. 37 ilde sektör paydaşlarıyla toplantı yaptım. Bir tane sizin ekranlarınızda konu edebileceğiniz bir çiftçinin tepkisini yansıtan bir olay yaşamadım" şeklinde konuştu.
Haber merkezi
 

Bakmadan Geçme