KIRAN, 'TANITIMDA BİR TAŞLA, BİR KAÇ KUŞ VURDUK'

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği 'Eğlence Dorukta' etkinliği ve etkinliğin Fethiye olabilecek katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Kırtur Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, 'Çok kuvvetli geri dönüşler alıyoruz. Öncelikle Fethiye'nin Türkiye'de tanına bilirliğini öne çıkardık. Aslında Fethiye Türkiye'nin her tarafından bilinen bir yer ama biraz uzaklaşmışız reklam eksikliği var. Biz şimdi kendimizi tanıtmak için böyle bir şeye başvuruyorsak dolayısıyla bir taşla birkaç kuş vurmuş olduk desek de öncelikle Fethiye'nin tanına bilirliği olmuş oldu' dedi.

  • 3730
KIRAN, 'TANITIMDA BİR TAŞLA, BİR KAÇ KUŞ VURDUK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BU ETKİNLİKLERİ PLANLAMIŞTIK
Babadağ Teleferiğin ev sahipliği yaptığı “Eğlence Dorukta” etkinliğinin planlamasının teleferik projesi esnasında da yaptıklarını belirten Kırtur Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “Teleferik projesini yaparken tabi ki öncelikle teleferik işini bitirmemiz lazımdı. Burası geniş bir alan dünyada gerçekten böyle bir yer daha yok. Dağda sadece teleferikle çıkılıp izlenilen bir yer olmasın istedik. İçerisine bir takım aktiviteler ve etkinliklerde katmak istedik. Aklımızdaydı fakat öncelik diğer inşaatların bitmesi gerekiyordu. Geçen sene bitirdik bu senede hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tabi ki iki yıl pandemi dönemi çok zor bir dönemdi. Aslında daha öncede hayata geçirilebilecek bir şeydi ama pandemiden dolayı hem turizm sekteye uğradı hemde müzik sektörü sekteye uğradı. Biz bunu reklam için yapıyoruz. Kendi tanına bilirliğimiz için başlattığımız bir şey bu. Polat Yağcı Bey var sağ olsun organizasyonları o gerçekleştiriyor. Dolayısıyla çok kuvvetli geri dönüşler alıyoruz. Öncelikle Fethiye’nin Türkiye’de tanına bilirliğini öne çıkardık. Aslında Fethiye Türkiye’nin her tarafından bilinen bir yer ama biraz uzaklaşmışız reklam eksikliği var. Biz şimdi kendimizi tanıtmak için böyle bir şeye başvuruyorsak dolayısıyla bir taşla birkaç kuş vurmuş olduk desek de öncelikle Fethiye’nin tanına bilirliği olmuş oldu. Arkadaşlarımız gerçekten güzel bir iş çıkartıyor. Konser öncesinde ve konser sonrasında yerel halkla konuştuğumuzda hakikaten Fethiye’nin böyle bir etkinlik alanına ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. İnsanlar çok yoruldu eğlenmek istiyorlar” ifadelerini kullandı. 

REKLAM İÇİN İYİ BİR BÜTÇE AYIRDIK
Babadağ Teleferik reklamı için iyi bir bütçe ayırdıklarına da vurgu yapan Kırtur Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “Volkan Konak Beyefendi ile konuştuk. 1700 metrede kendisini ağırladık. Hem halk ile konuşmalar yaptı hem bizimle. Gerçekten inanılmaz bir yer olduğunu söylüyor. Bizde de reklam eksikliği var. Bu hamle ile bizim Zaten istediğimiz o reklam yapmak. Reklam için iyi bir bütçe ayırdık. Verdiğimiz emeğin yerine geldiğini görüyoruz şuanda. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki aylarda daha da çoğalacak. Tabi ki seneye baki kalacak bir şey. Fethiye’nin tanına bilirliği bir sonraki yılda çok daha artacak diye düşünüyorum” dedi. 

PANDEMİ BİZİDE ETKİLEDİ
Pandemi döneminin tüm sektörleri etkilediği gibi kendilerinin de bu dönemden etkilendiklerine dikkat çeken Kıran, “Biliyorsunuz pandemi dönemi iki yıl sürdü. Bütün sektörler gibi bizde etkilendik. Burası büyük bir tesis ve personelimizi çıkartmadık. İki yıl cebimizden para harcadık desek çok yerdir. Çok büyük bir sistem var ve bunun ayakta durması çok zor ama biz buna dayandık. Dolayısıyla bu tip etkinlikleri elimizden geldiğince bundan sonra yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

ETKİNLİKLERİN İLERLEMESİNİ İSTİYORUZ
Babadağ Teleferiğin ev sahipliği yaptığı her etkinliğin reklam olarak hem Fethiye’ye hem de Teleferiğe katkısı olduğunu ve etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirten Kırtur Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “5 Ağustos tarihi ve 20 program koymuş Polat Bey o kendinin bileceği bir şey. Tabi ki bu ticari amaçla düşünülen bir şey bu… Biz reklam amacı ile yapıyoruz ama ilerlemesini bizde arzu ediyoruz. Bunu beraberce oturup konuşacağız daha. Tam anlamıyla bir anlamda reklam yaptık tanındık diyemezsiniz. Fikir alışverişleri yapacağız. Daha küçük etkinlikler olabilir. Tiyatro eklemeyi düşünüyor. Tiyatro yapabilirim diyor kendisi de. Polat Bey daha öncede gelmişti buraya yeri incelemek için” ifadelerini kullandı. 

İLK 10’NUN İÇERİSİNE GİREBİLECEK BİR PROJE
Teleferik projesinden de bahseden Kıran, “Tabi ki çok değişik bir duygu. Şimdi böyle tesisler dünyada var. Batıda daha çok var. Tabi batıdan çıkan bir ulaşım aracı teleferik. Bizler başka şeyleri algılayamadığımız gibi bunu da çok kolay bir şekilde algılayamıyoruz. Yavaş yavaş öğreneceğiz biz bunu sabredeceğiz. Karşı taraftaki insanlarla diyalog haline gireceğiz. Tabi ki anlatmak zor. Çok ucuz bir şey değil. Batılıya göre evet ucuz. Fethiye dediğimiz zaman turizm beldesi burası yüzde seksen yurt dışından gelen insanlar var. Onlardan geri dönüşleri aldığımız zaman inanın geri dönüşler inanılmaz derecede. Batıda böyle bir tesis yok. Burası dünyada ilk onun içerisine girebilecek bir tesis. İçerisini de donattıkça bunun farkına varıyor insanlar. Üç dört restoran var maalesef pandemiden dolayı açılamadı. Bizim bir tane kafe restoranımız şuan da faaliyet gösteriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de oraları açarız. Bu pandemi nedeni ile sektör eleman sıkıntısı da yaşıyor fakat bu iyi bir turizm destinasyonu. Yani turizmi denizin kenarından alıp zirveye taşıyoruz. Ucuz bir proje değil. Ama çok kuvvetli bir çekim merkezi olacağı inancı içerisindeyiz. Tahmin ederim ki Fethiye 20 yılda yapamadığını her halde bir yılda yapmış olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme