KERMES VE SERGİ ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ

Öğrenciler bir tarafta hamur açıp anneleri saçta börek pişirirken, bazı öğrenciler kurdukları tanzim satışta kilosu 4 TL'ye fasulye, 2 TL'ye patlıcan, 5 TL'ye domates sattı. Bazı öğrenciler kar şerbeti yapıp satarken, kimileri portakal suyu sıkıp sattı.

  • 1121
KERMES VE SERGİ ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin evlerinde yaptırdıkları yöresel gıda ürünleri de yine öğrenciler tarafından satıldı. Kermesin gelirinin yaklaşan Ramazan ayında okuldaki ihtiyaç sahibi öğrenciler ve ailelerine destek için harcanacağı öğrenildi. Bu arada Fethiye'de ilk kez okulun Biyoloji öğretmeni Deniz Yıldız'ın öğrencilerinin hazırladığı 'Herbaryum' (bitki çeşidi) sergisi açıldı. Sergide Fethiye'den toplanan 84 çeşit bitkinin kurutulmuş yaprağı yer alıyor. Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Demirhan Yılmaz, ''Okulumuzdaki geleneksel kermesimiz ve sergilerimiz adeta şenlik havasında geçti. Velilerimizin ve Fethiye halkının ilgisine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.


Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Anadolu İmam Hatip Lisesinin geleneksel kermes ve sergisine yoğun ilgi oldu. Şenlik havasında geçen kermes ve serginin ilgi görmesi öğrenci ve öğretmenleri mutlu etti. Okul bahçesinde açılan ve panayır havasında geçen sergi ve kermeste birbirinden değişik sergiler ve kermes ürünleri ilgi gördü. Fethiye'de ilk kez okulun Biyoloji Öğretmeni Deniz Yıldız öncülüğünde öğrencilerin topladığı 84 değişik bitki kurutulup sergilendi. Fethiye'nin bitkilerinden oluşan 'Herbaryum' isimli serginin yanı sıra serası bulunan öğrenci velilerinin satılması için getirdiği sebze ve meyvelerde oluşturulan tanzim satışta ekonomik fiyata satıldı. Domatesin 5, taze fasulye 4, patlıcan 2, salatalığın 1,5 TL'den satıldığı kermeste bu ürünler kısa sürede kapışıldı. Ayrıca kaligrafi ve Ebru standı da en çok ilgi gören stantlar oldu. Kimi öğrencilerin portakal suyu sıkıp sattığı, kimilerinin kar şerbeti gerçekleştirip sattığı kermeste okul aile birliği başkanı Mine Akçabel, erkek öğrencilerin hamur yoğurup açtığı saç böreklerini pişirerek sattılar. Kimilerinin evlerinde yaptığı keşkekten aşureye, yaprak sarmasından kısıra kadar değişik gıda ürünlerinin yanı sıra mangalda köfte ve tavuk dönerin de satıldığı kermes adeta panayırı andırdı. Bir tarafta kampüs futbol şampiyonasının yapıldığı şenlikte veliler ve öğrenciler gelen davetliler ile yakından ilgilendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya'nın da gezdiği sergi ve kermesten elde edilecek gelirin Ramazan ayında ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarının karşılanması için harcanacağı öğrenildi.

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Demirhan Yılmaz
''Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz okul kermesimiz bunun yanı sıra herbaryum sergisi kaligrafi ve hat sanatı, ebru sanatı gibi geleneksel birtakım sanatlarımızda burada sergilemeye çalıştık. Okulumuzun velileri, sivil toplum kuruluşları, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz okul idaresi ile birlikte büyük bir kermes düzenledim. Diğer yandan liseler arası kampüs futbol turnuvası devam ediyor. Bu kermesin bir özelliği var. Birtakım ürünlerimizi yüzde 50’nin altında yaptık. Bizim okulumuzun velileri özellikle sera işletenler domates, biber, patlıcan gibi birçok ürünleri yüzde 50’nin altına indirdiler ve tanzim satış gibi bir şey ortaya çıktı. Halkımızın cebine biraz daha faydalı olalım ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istedik. Pazarda fasulye 7 TL olurken, burada 4 TL’ye satmaya çalıştık. Domates burada 5 TL, diğer ürünleri daha uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz arasında Afyon Sandıklıdan, Uşaktan öğrencilerimiz var. Herkes geleneksel yiyeceğini de getirdi. Mesela Uşaklı öğrencimiz Uşak ev tarhanası getirdi. Fethiyelilere, Seydikemerliler’e bu bölgedeki insanlara yöresel yemeklerini de tanıtıyorlar. Burada ürünlerimizi çok düşük ve uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Ekonomiye katkıda bulunmayı da sağlıyoruz. Burada köftemiz, tavuk döner, keşkek, aşure gibi yiyeceklerimiz var. Velilerimizle kaynaşmak, tanışmak halkımızla bütünleşmek amacımızdı. Bunu başardığımızı sanıyoruz. İmam Hatip okullarının bir özelliği var. Halkın içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bugün velilerimizle, öğrencilerimizle okul idaresi ile Fethiye’deki ve bölgedeki insanlarla buluşma günümüz oldu. Çok güzel bir etkinlik oldu ve oldukça kalabalıktı. Elde edilecek geliri okulumuzda maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimiz ve aileleri için harcayacağız'' ifadelerini kullandı.

 


 

Bakmadan Geçme