KAYMAKAM MUSTAFA KARSLIOĞLU ORTAOKULUNUN PROJESİ TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜ OLDU

TÜBİTAK 13'üncü Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulunun projesi Türkiye 3'üncüsü oldu.

  • 7161
KAYMAKAM MUSTAFA KARSLIOĞLU ORTAOKULUNUN PROJESİ TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

13’üncü TÜBİTAK ortaokul öğrencileri araştırma projeleri final yarışması, birçok ilden öğrencilerin katılımıyla Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Türkiye genelinde TÜBİTAK koordinatörlüğünde 12 bölgede gerçekleştirilen yarışmaya toplamda 16 bin 373 öğrenci katıldı. Bölgelerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda derece alan projeler finale kalmayı hak kazandı. Yarışmaya Fethiye’den Kaymakam Karslıoğlu Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan ‘13. TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması’ final sergisine 500’ü öğrenci 750 katılımcı yer aldı. Yarışmada bin 200 projeden finale kalan 180 proje dereceye girmek için değerlendirildi. Fethiye Kaymakam Karslıoğlu Ortaokulu öğrencileri Hasan Hüseyin Biçer ve Eylül Durukan’ın öğretmenleriyle birlikte hazırladığı "Arının Tasarrufu... Portakalın vitamini... Kalbimizin Sıcaklığı..." projesi Türkiye 3’üncüsü oldu.

Öğrencilerin bu başarısı karşısında gurur duyduklarını ifade eden Proje yürütücüsü ve matematik öğretmeni Feridun Bozyiğit; “Türkiye' den 1877 değerler eğitimi projesi içinden önce Ege Bölge Birinciliği ile en iyi 21 projenin arasına giren projemiz ardından bu yıl Elazığ' da yapılan Türkiye Finalinde başarı kazanmıştır. Öğrencilerim Hasan Hüseyin Biçer ve Eylül Durukan ile ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu Hasan Hüseyin Biçer Ve Eylül Durukan isimli öğrencileri tarafından hazırlanan “Arının Tasarrufu… Portakalın Vitamini… Kalbimizin Sıcaklığı…” değerler eğitimi projesi önce Türkiye’de binlerce projenin arasında ilk 100’e girerek bölge finaline (İzmir –Denizli-Aydın-Muğla-Uşak-Manisa)çağırılan 12 değerler eğitimi projesinden biri olmayı başarmıştı. Ardından 25—28 Martta İzmir’de yapılan Bölge Finalinde alanında uzman bilim adamlarınca yapılan değerlendirmede 1. olmayı başarmıştı.

Bakmadan Geçme