KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısına başkanlık yapan Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye'nin turizm değerleri açısından derya olduğunu belirterek, bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

  • 1207
KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, toplantı öncesinde FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Ramazan Dim, Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya ile bir araya gelerek, FTSO Meclisi’ne ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da iade-i ziyaretleri dolayısıyla Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’a teşekkür ederek, günün anısına kahve fincanı ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini hediye etti.

Hollanda ve EMITT fuarları değerlendirildi.
Kaymakam Karaman daha sonra FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleştirilen Turizm Konseyi toplantısına başkanlık ederek, konsey üyelerinden Fethiye’nin tanımıyla ilgili yapılan çalışmalar ve katılım sağlanan fuarlar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ın başkanlığında 20 Ocak 2023 tarihinde yapılan toplantıya Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Kökten, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü  Orçun Songur, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özgür İbiş, Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Onur Ugan, Çalış Turizm ve Tanıtım Derneği (ÇALIŞ-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Küp, Cenk Şimşek, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda 11-15 Ocak 2023 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilen ve Fethiye’nin de tanıtıldığı Vakantiebeurs UTRECHT Fuarı ve 08-11 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılım değerlendirildi. Toplantıda YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü  Orçun Songur ve FETOB Başkanı Bülent Uysal UTRECHT Fuarında tur operatörleri ve katılımcılarla yapılan B2B görüşmeler hakkında bilgi verdi. Fuarda Fethiye masasının konumu ve fuar katılımcıları hakkında da sunum yapıldı. 

Fethiye Uzakdoğu pazarında da tanıtılmalı
EMITT fuarına ilişkin hazırlıkların da değerlendirildiği toplantıda konuşan Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, görev yaptığı Kars’ın ve Sarıkamış’ın tanıtımı için 4 kez EMITT fuarına etkin olarak katıldığını belirterek, EMITT fuarının önemine vurgu yaptı. Bu yıl EMITT fuarına Muğla Valiliği’nin de stant açarak katılacağını vurgulayan Kaymakam Karaman, EMITT’in sektör temsilcilerini, yerel yönetimleri, bürokratları, turizm profesyonellerini ve basın kuruluşlarını buluşturduğunu ifade etti. Fethiye Kaymakamlığı olarak destek olmak için bölge aktörleriyle birlikte EMITT’te yer almayı planladıklarını dile getiren Kaymakam Karaman, Fethiye’nin fuardaki konumunun iyi olması nedeniyle konsey üyelerini tebrik etti. 
Uluslararası düzeyde de Fethiye için uzak doğu pazarının önemine de değinen Kaymakam Karaman şunları söyledi: 
“Her bölgenin kendine ait bir veya iki değeri vardır ama Fethiye bu anlamda bir derya. Görevi geldiğimden bu yana okuyorum, geziyorum, araştırıyorum her dokunduğun yerden yeni bir şey öğreniyorum.  Her köşesi ayrı bir değer. Belki sayılsa 50’nin üzerinde başlık çıkar. Bu kadar değer içinde karşılaştığımız zorluk öncelemede zorlanıyoruz. Ama hepsi birbirinden değerli. Fethiye’nin değerini en üst seviyedeki kesime yönelik hazırlamamız lazım. Geleceği de buna göre planlamak lazım. Tanıtıma yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar çok değerli ve önemli elinize ve emeğinize sağlık” 

KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'
KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'
KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'
KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'
KAYMAKAM KARAMAN: 'FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA'

Bakmadan Geçme