Kaymakam Fırat, 'Hedef kitlemiz gençler'

İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar Doruk ile birlikte Hükümet Konağında yeni açılan aşı uygulama noktasındaki sağlık görevlilerini ve aşı olmak isteyen vatandaşları ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, incelemelerde bulundu. Kurban bayramına kadar hedefin aşılanmayı tamamlamak olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 'Kurban Bayramına kadar hedefimiz ilçemizde aşılanmadık insan bırakmamak' dedi.

  • 711
Kaymakam Fırat, 'Hedef kitlemiz gençler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HEDEF KİTLEMİZ GENÇLER
Fethiye’de covid-19 sayılarının çok iyi olmasına rağmen hedef kitlenin gençler olduğunu vurgulayan Kaymakam Fırat, “Malum olduğu üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Kocanın açıklamalarına göre Muğla, aşılamada Türkiye birincisi. Sayılarımızın çok iyi olmasına rağmen, ilçemizde de aşılama çalışmaları devam ediyor. Özellikle hedef kitlemizde gençler var. İlçemizdeki genç kardeşlerimizden ricam, bir an evvel aşılarını olsunlar. İlçemizde aşılama noktalarını da oldukça fazlalaştırdık. Hemen hemen tüm kamu binalarımızda, açık alanlarımızda, sağlık evlerinde ve hastanelerimizde aşılama çalışmaları devam ediyor. Turizm bölgesinde olduğumuz için aşılama çalışmalarını hızlı bir şekilde yapıp, turizm sektöründe daha rahat olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

MUĞLA AŞILAMADA YÜZDE 80
Muğla İlinin aşılama oranının yüzde 80 olduğuna da değinen Kaymakam Eyüp Fırat, “Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi Muğla ilimiz aşılamada yüzde 80 sayılarında. Türkiye ortalamasına bakıldığı zaman yüzde 56’larda. İlçemizde ilimize bakınca oldukça güzel rakamlarda. Bizim niyetimiz Fethiye’de bayrama kadar aşılanmadık kimse bırakmamak” ifadelerini kullandı. 

ÇOK TİTİZ DAVRANIYORUZ
Fethiye’nin denetimlerinin sıkı olduğunu ve bu konuda çok titiz çalıştıklarını belirten Kaymakam Fırat, “Belki de Türkiye’de en sıkı denetim ilçemiz Fethiye’de oluyor. Biz bu konu hakkında çok titiz davranıyoruz. Elbette yüzde yüz değilizdir. Ama halkımızdan çabuk rehavete kapılmamalarını rica ediyorum ve denetimlerimiz sıkı bir şekilde de sürüyor. Turizm bölgesinde yaşadığımız için özelikle turistlerin kurallara uymadığını daha çok görüyoruz. Fethiye halkı artık bu konuda daha bilinçli davranıyor. Bizim niyetimiz kesinlikle ceza yazmak değil. Fakat uyulmadığı takdirde de bu enstrümanı kullanacağız” dedi. 
 

Bakmadan Geçme